Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2020. 12:13 >> 12:19
4

OO SNP-A SAOPŠTIO

Srušena kapija i ograda oko crkve u Gusinju

Iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Gusinje kazali su da su vandali srušili kapiju i ogradu oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju. Pozvali su nadležne organe da najhitnije reaguju.

"Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje vandalski čin rušenja kapije i ograde oko Crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Gusinju i poziva nadležne organe da u najhitnijem roku reaguju i stanu na put ovom divljačkom i nasilničkom ponašanju", navodi se u saopštenju predsjednika OO SNP Gusinje Lakića Babovića.

Babović navodi da se kao građanska partija, SNP zalaže za mir, suživot i poštovanje različitosti.

"Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas", kazao je Babović.

Ističe da su u OO SNP-a duboko zabrinuti činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore.

"Što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo. Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje, daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije", kazao je Babović.

On bavodi da je sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim dešavanjima.

"Upozoravamo aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima, u najhitnijem roku i u korijenu sasiječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca", zaklučuje se u saopštenju OO SNP Gusinje.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније