Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

15. 07. 2020. 16:02 >> 16:00

UNIVERZITET CG

U petak konkurs za drugi upisni rok

Konkurs za upis studenata na budžetu u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG), za studijsku 2020/21. godinu, u drugom upisnom roku, biće raspisan u petak.

Iz UCG kazali su da će se prijave na konkurs podnositi isključivo elektronski, u subotu, do 16 sati.

Kako su naveli, konkurs će biti objavljen na sajtu UCG (www.ucg.ac.me) i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori.

“Ukoliko Komisija za upis ocijeni da su dokumenta nepotpuna ili neodgovarajuća, kandidat će dobiti obavještenje putem e-maila da prijava nije potpuna, te da se ona ne može uzeti u razmatranje, uz navođenje razloga i pozivanje kandidata da izmijeni elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis, najkasnije u roku od 24 sata”, kaže se u saopštenju.

Kandidat je, kako su rekli iz UCG, obavezan da dostavi original dokumenata preporučenom/kurirskom pošiljkom ovjerenom od strane ovlašćenog dostavljača, zaključno sa ponedjeljkom.

“U slučaju da je originalna dokumentaciju već dostavljena u prvom roku, a nije ostvareno pravo upisa, kandidat ne treba da preuzima dokumentaciju ukoliko želi da konkuriše na neki od studijskih programa na UCG koji ima mjesta u okviru drugog upisnog roka”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da će se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polagati u utorak.

Navodi se da će raspored termina polaganja predmeta biće istaknut na internet stranicama fakulteta i akademija.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koje ih organizuju, a koji su dodatni uslov za upis, polagaće se od 21. do 22. jula, prema rasporedu koji će biti istaknuti na njihovim internet stranicama”, kaže se u saopštenju.

Upis kandidata, kako se navodi, izvršiće se zaključno sa 25. julom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније