Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 07. 2020. 16:39 >> 16:36

DONACIJA MINISTARSTVA SPORTA

Pacijentima IBD-a igralište i digitalni kutak

Ministar sporta i mladih Nikola Janović obišao je igralište u sklopu Instituta za bolesti djece, koje je Ministarstvo u saradnji sa Školskim sportskim savezom opremilo, kao i poseban kutak za digitalne sadržaje unutar same ustanove.

“Cjelokupna ideja dječijeg igrališta i kutka za digitalne sadržaje je da se djeci omogući što ugodniji i sadržajniji boravak. Uzimajući u obzir da Ministarstvo sporta i mladih nastoji da pruža kontinuiranu podršku djeci koji su u riziku od diskriminacije, igralište takođe sadrži i opremu koja je adaptirana i za djecu sa invaliditetom. Od značaja je navesti činjenicu da je kutak za digitalne sadržaje ideja koja se rodila unutar projekta 'Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu', koje sprovodi ministarstvo na čijem sam čelu u saradnji sa još tri resora – Upravom policije, Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom unutrašnjih poslova", naveo je Janović ovom prilikom.

Direktor KCCG Jevto Eraković je naglasio da je zadovoljan realizacijom još jednog zajedničkog projekta sa Ministarstvom.

"Naši prijatelji iz Ministarstva sporta i mladih su u više navrata pokazali senzibilitet prema najmlađim pacijentima, odnosno prema Institutu za bolesti djece. U periodu u kojem naši najmlađi pacijenti čekaju na preglede oni mogu na ovom sportskom terenu da unaprijede sportske vještine koje će im svakako doprinijeti da njihovo zdravlje i njihov duh što više jača, a samim tim i da što prije ozdrave“, istakao je Eraković.

Tokom današnje posjete Institutu, Ministarstvo sporta i mladih dodatno je obezbijedilo i edukativni materijal i lopte koje su namijenjene djeci.

Kako se dodaje u saopštenju Ministarstva, Janović, Eraković i direktora IBD-a Saša Radović, ocijenili su da Ministarstvo sporta i mladih ima kontinuirano dobru saradnju sa Kliničkim centrom Crne Gore, čemu u prilog govori donacija iz 2017. godine, a odnosi se na najsavremeniju opremu koju je Intezivna njega Instituta za bolesti djece dobila, a za koju je navedeni resor izdvojio čak 150 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније