Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2020. 15:31 >> 19:36
2

ŠLJIVANČANIN

Za sedam dana više od 20.000 eura kazni

Uprava za inspekcijske poslove izrekla je više od 20 hiljada eura kazni nakon stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kazala je za TVCG glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin. Ističe da zbog nastale situacije, određeni ugostitelji pribjegavaju i nelegalnom poslovanju.

Petak ubičajeno veliki broj građana posvećuje druženju u kafićima. Ovog puta, su među njima i inspektori sa zadatkom da provjere, da li ugostiteljski objekti poštuju mjere zaštite od širenja Kodida 19. 

U mnogim lokalima bilo je sve i skladu s propisima.

"Od kad je stupio da kažem ovaj zakon odnosno izmjene i dopune zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, znači evo skoro nedjelju dana, izdali smo ukupno 21.550 eura novčanih kazni. Zajedno s kolegama iz inspekcije rada koji su već evo dva dana u zajedničkim akcijskim aktivnostima posebno u Podgorici", kazala je glavna turističa inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Samo u toku jedne noći, utvrđeno je nekoliko prekršaja za koje su propisane visoke novčane kazne.

Svetlana Šljivančanin.glavna turističa inspektorka

"Kreću se u iznosu od 2.000 do 20.000 za pravno lice, novčana kazna za odgovorno lice u pravnom licu je od 500 eura do 2.000 eura, za preduzetnika je od 350 eura do 6.000 eura i za fizičko lice koje pravi prekršaj od 100 do 2.000 eura", kazala je Šljivančanin.

Glavna turistička inspektorka ističe i da određeni broj ugostitelja posluje u sivoj zoni.

"Otpočinju djelatnost bez odobrenja za rad i ne izdaju fiksalne račune to su primijetili i naši gosti odnosno korisnici usluga pa nam to često i prijavljuju", dodala je Šljivančanin.

Po svemu sudeći, turistički inspektori će imati dosta posla i u narednom periodu.

Marko Terzić, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније