Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

20. 07. 2020. 14:46 >> 14:45

REKTOR UPUTIO ZAHTJEV

UCG inicirao reviziju DRI

Rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Danilo Nikolić uputio je krajem juna dopis Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) za eksternu reviziju, sa zahtjevom da se izvrši revizija poslovanja Univerziteta.

Iz UCG su kazali da je 29. juna dopis toj instituciji poslao i predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica, navodeći da unutrašnju finansijsku kontrolu na Univerzitetu obavlja služba za unutrašnju reviziju, kao posebna jedinica za unutrašnju reviziju u okviru Rektorata.

„I pored te činjenice, cijenimo da bi kontrola DRI kao eksterne bila u funkciji dodatnog unapređenja rada i poslovanja ove ustanove, što je u interesu svih subjekata u vezi sa vršenjem djelatnosti od javnog interesa“, stoji u dopisu.

Kako je saopšteno, iz DRI su u odgovoru na dopise naveli da obavljaju reviziju na osnovu prethodno donešenog godišnjeg plana i da će Senat razmotriti uključivanje UCG u godišnji plan revizija DRI za 2021. godinu.

“UCG, sa više od 20 hiljada studenata koji stiču visoko obrazovanje na 19 fakulteta, kao i tri naučnoistraživačka instituta, u skladu sa javnim interesom i unapređenjem rada, u kontinuitetu traži i potvrdu kroz, pored interne, inciranje i eksterne revizije od DRI”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније