Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

21. 07. 2020. 14:39 >> 14:36

NARODNA KUHINJA U NK

Za godinu pripremili oko 71.500 hiljada obroka

Narodna kuhinja u Nikšiću za godinu rada spremila je oko 71,5 hiljada obroka za korisnike, od čega za prva dva mjeseca epidemije koronavirusa oko 22,5 hiljade, saopšteno je iz Nevladine organizacije (NVO) Izvor života, koja je pokretač tog servisa.



U ime Narodne kuhinje, Konstatina Vojinović, kazala je da su troškovi samo za obroke, računajući po minimalnoj cijeni koštanja od dva eura, iznosili oko 143 hiljade eura i dodala da su pomoć imali od lokalne uprave Nikšića i privrednika iz Crne Gore.

“Usluge Narodne kuhinje ne koriste samo ljudi lošeg materijalnog stanja, već i oni koji žive sami, bolesni su i o njima nema ko da brine. Trenutno zbog koronavirusa spremamo oko 320 obroka, od čega se 110 isporučuje na kućnu adresu”, navela je Vojinović.

Prema njenim riječima, tokom godine rada podijelili su i 1.115 prehrambenih paketa u vrijednosti po 35 eura i higijenskih paketa vrijednih po deset eura porodicama na teritoriji Crne Gore.

”Po tom osnovu obezbijeđene je 186,2 hiljade ezra, zahvaljujući velikoj podršci pojedinaca i privrednika iz Crne Gore i dijaspore. NVO Izvor života u prethodnoj godini, uz podršku Opštine Nikšić, Fondacije Hemiias i firme Roaming Montenegro, izgradila je četiri garsonjere za najugroženije sugrađane”, navela je Vojinović.

Ona je ukazala na to da su sproveli i humanitarnu akciju u kojoj je izgrađena kuća za dječaka Viktora Radulovića, a zahvaljujući Fondaciji Hemiias adaptirane su četiri stambene jedinice i pomognuto liječenje nekoliko djece i Valentine Šćekić.

Govoreći o obezbijeđenoj pomoći, Vojinović je navela da su, zahvaljujući pomoći Zorice Drakulić Vidaković, podjelili šest kamiona opreme za kuću onima kojima je to bilo neophodno.

”Predstoji nam otvaranje Dnevnog Centra za djecu samohranih roditelja i nadam se da ćemo vrlo brzo završiti i naći rješenje za kuću porodice Jokić”, navela je Vojinović.

Ona je ukazala na to da im je pomoć veoma potrebna, jer broj korisnika Narodne kuhinje raste zbog širenja koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније