Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi. [ PR Centar ]

24. 07. 2020. 14:20 >> 14:20

ULOŽENO OKO 55 HILJADA EURA

Bolji uslovi u Zdravstvenoj stanici Plužine

Završetkom rekonstrukcije Zdravstvene stanice u Plužinama u koju je, tokom prošle i ove godine iz sredstava budžeta uloženo oko 55 hiljada eura, zaposleni i građani toga kraja dobili su bolje uslove rada i boravka u toj ustanovi, a kvalitetna zdravstevna zaštita je imperativ što, kako je saopšteno, potkrepljuju i pohvale pacijenata.

Direktorica Doma zdravlja Nikšić, Ljiljana Adžić, na svečanom obilježavanju završetka radova na rekonstrukciji Zdravstvene stanice u Plužinama, pojasnila je da je objekat u prethodnim godinama djelimično rekonstruisan zahvaljujući donatorima.

„Prva ozbilja rekonstrkcija završena je u prošloj godini i to zahvaljujući punom razumijevanju Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su finansirali radove u vrijednosti od 40 hiljada eura. Tom prilikom urađena je sanacija krova, termička izolacija u vidu demit fasade i ugradnja eloksirane bravarije, kao i staza za pristup licima s invaliditetom“, navela je Adžić.

Ove godine, kao nastavak radova, kako je kazala, iz sredstava budžeta, izvršena je totalna rekonstrukcija i adaptacija toaleta- zamijenjena vertikalna i horizontalna hidroizolacija sa mokrim čvorovima, vodovodna i kanalizaciona struktura, elektroinstalacija i ostali radovi „potrebni za ovakvu vrstu prostorija, pri čemu je jedan prilagođen za lica s invaliditetom, kao i dio toaleta/kupatilo/ za ležeće pacijente“.

„Ukupna vrijednost ovih radova je oko 14 i po hiljada eura. Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao potrebu za rekonstrukcijom zdravstvene stanice i opredijelo sredstva za finansiranje. Kao i ranije i u sada smo naišli na razumijavnje i podršku Opštine Plužine, koja je pomogla radove na sanaciji i rekonstrukciji drvene ograde duž čitave terese i ovom prilikom se zahvaljujem predsjedniku Opštine“, istakla je Adžić.

Ostali dio tekućeg održavanja objekta u vrijednoti oko dvije i po hiljade eura finansirao je, kako je dodala, Dom zdravlja, sredstvima sopstvenih prihoda.

„Prije svega stručan i posvećen kadar daje nam za pravo da kažemo da smo spremni da građanima Opštine Plužine pružimo kvalitetnu medicinsku uslugu na primarnom nivou, što nam potkrepljuju i stalne pohvale pacijenata“, istakla je Adžić.

Naglasila je posebnu predanost i angažovanost svih zaposlenih u zdravstvenoj stanici Plužine, „koji su od proglašnja epidemije COVID-19 dali sve od sebe u pružanju potrebnih usluga ovdašnjem stanovništvu, a sudeći po novonastaloj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori predstoji nam još, možda, i teži period“.

U Zdravstvenoj stanici ima 19 zaposlenih, a medicinski kadar čine dva doktora i deset medicinskih sestara/tehničara.

„U Zdravstvenoj stanici Plužine jednom sedmično ordiniraju ljekari specijalisti iz Opšte bolnice Nikšić“, dodala je Adžić.

Predsjednik Opštine Plužine, Mijuško Bajagić, kazao je da je veoma važno da tamošnja Zdravstvena stanica ima normalne uslove za rad i pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite.

„Posebno to naglašavam, jer je prosjek starosti u ovoj Opštini oko 48 godina i veoma je bitno da se stvore normalni uslovi za preventivnu zdravstvenu zaštitu, koja je neophodna. Rekonstrukcija će mnogo značiti. Lokalna uprava je dosta pomagala, nadam se da ćemo i ubuduće stvoriti sve neophodne uslove da ovaj narod može da se normalno liječi. Hvala svima koji su prepoznali potrebu za ulaganjem“, rekao je Bajagić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније