Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: J.B.Č. [ TVCG ]

28. 07. 2020. 07:26 >> 08:09
2

VELJE BRDO

Požar lokalizovan, kuće sačuvane

Požar koji je juče poslije podne i sinoć gorio na kompletnom potezu Veljeg brda u opštini Podgorica od Vranića preko Tološa tokom noći je lokalizovan. Nije bilo oštećenja stambenih objekata. Služba zaštite i spašavanja danas će gasiti dio požara iznad Mareze koji se nalazi na nepristupačnom terenu. Za tu svrhu zatražiće i pomoć i avio-helikopterske jedinice. Pored Tološa i Veljeg brda sinoć je gorjelo još na 6 lokacija u gradu.

"Juče tokom čitavog dana imali smo veliki požar na Veljem brdu potpomognut jakim sjevernim vjetrom, bilo je jako teško za gašenje, veliki vatreni obruč se formirao od Mareze do Vranića i dio starog puta prema Danilovgradu", kazao je za Jutarnji program TVCG načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković.

Požar je, prema riječima Jankovića sinoć u kasnim večernjim satima odnosno ranim jutarnjim stavljen pod kontrolu. Prema informacijama Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada nije bilo oštećenja objekata.

"Najkritičnije lokacije od Tološa do Vranića gdje imamo veliki broj stambenih objekata taj reon smo uspjeli da stavimo pod kontrolu, zaštitili smo sve kuće. Dobro je da nijesmo imali oštećenja stambenih objekata niti povrijeđenih ljudi, nemamo za sada potvrđenu informaciju ali po našim informacijama sinoć sa terena nije bilo oštećenja objekata", kazao je Janković.

Jak sjeverni vjetar, kako je dodao, otežavao je gašenje požara.

"Ono što je dobro jutros je da smo ovaj najkritičniji dio gdje ima najviše stavili pod kontrolu. Požar je tu u potpunosti ugašen a danas ćemo pokušati da ovaj dio iznad Mareze koji se nalaz na napristupačnom terenu i za sada nema ugroženih stambenih objekata da pokušamo da ugasimo i pokušaćemo da aktiviramo i avio helikoptersku jedinicu Direktorata za vanredne situacije", kazao je Janković.

To je ocjenjuje bio požar većih razmjera ali, kako je dodao, njegov najkritičniji dio stavljen je pod kontrolu.

Paralelno sa požarnom na Veljem brdu sinoć je gorjelo na još 6 lokacija u gradu i to u reonu Zabjela, Konika i gradske opštine Golubovci.

"I ti požari su lokalizovani i brzom reakcijom spriječen je nastanak požara većih razmjera", kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Janković je istakao da je požar u Veljem brdu podmetnut.

"Požar na Veljem brdu podmetnut je jer je bio ugašen, ali par sati nakon toga požar je aktiviran tako da je ljudski faktor definitvno uzrok požara", zaključio je Janković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније