Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

29. 07. 2020. 14:15 >> 14:17

OD 29. JULA DO 4. AVGUSTA

Centralni i primorski dio pod povećanim rizikom od požara

Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, obavještava javnost da će u periodu od 29. jula do 4. avgusta 2020. godine, centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara, a situaciju na području Podgorice i Danilovgrada može dodatno pogoršati jak vjetar koji se očekuje tokom noći u petak na subotu.

''Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i da odgovornim odnosom daju zajednički doprinos da se pojava požara svede na minimum ili u potpunosti eliminiše'', saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Napominju da će svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama, a biće i pojačan nadzor svih inspekcijskih službi koje tretiraju ovu oblast kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

''Posebno će biti pojačana aktivnost Uprave policije u pogledu preventivnog djelovanja na područjima sa povećanim požarnim rizikom, a ukoliko se ukaže potreba i u pogledu identifikovanja i procesuiranja eventualnih počinilaca izazivanja požara na otvorenom prostoru.

Iz Ministarstva kažu da su državni i lokalni organi su spremni da sve svoje resurse stave u funkciju zaštite i spašavanja materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

''Jednako tako, iskazuju odlučnost da, u skladu sa zakonskom procedurom, procesuiraju sve one koji na bilo koji način ugroze bezbjednost i imovinu građana'', navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније