Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2020. 10:12   >>  11:47 6

ČESTITKE FUNKCIONERA

"Plav neodvojivi dio Crne Gore"

Predsjednici Crne Gore, Vlade i Skupštine Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Brajović uputili su čestitke povodom – Dana Opštine Plav, predsjedniku Opštine Mirsadu Barjaktareviću, predsjedniku Skupštine opštine Šefketu Jevriću, odbornicima, svim građanima Plava.

"Plav sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima, koji simbolizuje multietničnost i svo bogatstvo naših različitosti, neodvojivi je dio Crne Gore, njenog državnog i građanskog bića. Obilježavanje Dana opštine je prilika da još jednom istaknemo nesebičan doprinos građana plavske opštine i njene brojne dijaspore obnovi crnogorske državnosti, napretku u evropskim i euroatlantskim integracijama, i ukupnom ekonomskom i demokratskom razvoju", navodi se u čestitki Đukanovića.

I u uslovima pandemije COVlD-19, navodi Đukanović, Plav je pokazao i pokazuje odgovornost i solidarnost u borbi sa tim novim izazovom, u kojoj u punoj mjeri dolazi do izražaja vitalnost našeg zdravstvenog sistema, i efikasnost svih državnih institucija.

"Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u saradnji s Vladom odgovorno raditi na umanjenju i saniranju posljedica krize izazvane korona virusom, i na blagovremenom stvaranju pretpostavki za nastavak dinamičnije valorizacije turističkih i drugih potencijala Plava, na dobro svih njegovih građana i naše Crne Gore", zaključio je Đukanović.

Marković: Pokretanjem ukupnog razvoja do boljeg života u Plavu

Marković ističe da se konstantno potrvđuje u Plavu primjer onoga što je vjekovna vrijednost Crne Gore – multietnički i multikonfesionalni sklad.

"Ujedinjeni u potrebi sveukupnog razvoja, zajedno gradimo evropsku Crnu Goru. Višemilionska ulaganja u Plav, u mandatu ove Vlade, imaju za cilj još snažniju valorizaciju mnogobrojnih potencijala ovog kraja – turističkih, poljoprivrednih, prerađivačkih i energetskih", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Sa druge strane, dodaje Marković, unapređenje putne, komunalne i druge infrastrukture doprinijeće kvalitetnijem razvoju grada i boljem životu građana.

"Vjerujem da će mnogi Plavljani, ali i naša dijaspora, prepoznati prilike za pokretanje i unapređenje biznisa, koje se nude u kontinuitetu, pa i kroz Treći paket socio-ekonomskih mjera, vrijedan 1,2 milijarde, i iskoristiti šansu za svoju budućnost i bolji život", zaključio je u čestitki Markovića.

Brajović: Stanovnici se mogu podičiti urađenim u 2019.

Brajović ističe da je Dan opštine Plav prilika za podsjećanje i rekapitulaciju učinjenog u prethodnoj godini, čime se stanovnici ove opštine s mnogo razloga mogu podičiti.

"Brojni izazovi nijesu omeli realizaciju značajnih infrastrukturnih, privrednih, turističkih, socijalnih i drugih projekata, čime je dat dobar primjer strateškog planiranja i posvećenosti razvoju opštine i njenih stanovnika, kako sa lokalnog tako i nacionalnog nivoa", navodi se u čestitki Brajovića.

Ističe da je uvjeren da će zdravstveni i ekonomski izazov sa kojim se suočava Crna Gora i cijeli svijet, Plavljani takođe uspješno prevazići mudrim odlukama i uz podršku svoje države.

"Brojni prirodni potencijali sa ekološkom zaštitom, a prije svega harmonična zajednica uz međusobnu brigu, poštovanje i građanski duh, najbolji su preduslov za dalju modernizaciju Plava i stvaranje sve poželjnijeg mjesta za život", zaključio je Brajović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније