Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 07. 2020. 19:58 >> 20:17
4

CGO

"RTCG zatvoren za drugačija i kritička mišljenja"

Centar za građansko obrazovanje objavio je izvještaj Javni servis RTCG – dnevnik jedne vlasti, koji daje osvrt na televiziju Crne Gore u posljednjih godinu dana, i to kako rukovođenja, tako i programskih i finansijskih aspekata rada RTCG-a.

U Izvještaju CGO-a se, između ostalog, navodi i da nezakonite smjene članova Savjeta RTCG i kasnije menadžmenta predstavljaju najdirektniju demonstraciju političkog pritiska na medije posljednjih godina u Crnoj Gori.

Aktuelni Savjet RTCG, kako se navodi u izvještaju CGO-a, pokazao se kao strog u najavi, a mlak u završnici, čime je suštinski u cjelosti stao iza postojeće uređivačke politike i nije do sada praktično izveo odgovornost i sankcionisao nijedno od, kako kažu, notiranih kršenja profesionalnih standarda koji su zaokupili pažnju crnogorske javnosti.

Navodi se i da je menadžment RTCG u službi vlasti, a ne javnog interesa, o čemu svjedoči i pad povjerenja u javni servis od, kako kažu, perioda njegovog partijskog porobljavanja, a što podupiru i dostupna istraživanja javnog mnjenja koje je i sam RTCG sprovodio. U Izvještaju navode i da finansijsko poslovanje RTCG, shodno finansijskom planu i izvještaju za 2019. godinu, karakteriše loše planiranje a što se, kako kažu, ogleda u razlikama u izvršenju budžeta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније