Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

04. 08. 2020. 13:35 >> 13:37

DANAS OTVOREN U ŠAVNIKU

Omladinski servisi biće dostupni za 11.000 mladih ljudi

Ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik opštine Šavnik Vlatko Vuković su otvorili omladinski servis u Šavniku u čiju je rekonstrukciju, kancelarijsku i kompjutersku opremu uloženo preko 30.000 eura.

Ministarstvo sporta i mladih, kako je saopšteno iz tog vladinog resora, aktivno radi na kreiranju novih mogućnosti za mlade sa posebnim akcentom na omladinu sa sjevera Crne Gore.

Do sada je opredijeljeno oko 85.000 eura za četiri omladinska servisa u Mojkovcu, Šavniku, Plavu i Petnjici, a u toku su radovi za omladinski servis u Pljevljima za koji je Ministarstvo izdvojilo oko 15.000 eura. Navedeni omladinski servisi biće dostupni za čak 11.000 mladih ljudi.

"Vlada i Ministarstvo sporta i mladih su kroz Startegiju za mlade 2017- 2021 godine postavili jasan zadatak da obezbijede neophodnu podršku i resurse kako bi omladina iz svih crnogorskih regija ravnopravno imala mogućnost da razvija kompetencije, vrijednosti i karakteristike neophodne za kvalitetan život", ističe Janović.

Kako je kazao, od ukupnog broja podržanih projekata iz sportske infrastrukture, čak 21 projekat se odnosi na unaprijeđenje stanja sportskih objekata u opštinama koje pripadaju sjevernoj regiji, što je procentualno oko 35%. Kada je riječ o opredijeljenim sredsvtima, od preko 2 miliona eura, koliko je do sada izdvojeno, čak polovina sredstava je usmjereno za unaprijeđenje stanja sportske infrastrukture na sjeveru Crne Gore.

"Raduje me kada imam mogućnost da budem u direktnoj komunikaciji sa omladinom. Izuzetno je značajno da mladi širom Crne Gore u nama vidi ne samo pozdanog partnera, već i prijatelja koji prepoznaje njihove potencijale i koji je tu uz njih da sasluša njihovo viđenje sopstvenog položaja i unaprijedi i poboljša isti. Svjesni smo da posebnim osvrtom koji ukazujemo sjevernoj regiji, podstičemo mlade da prepoznaju benefite koje im pružaju njihovi gradovi, te im šaljemo poruku da će se ti benefiti dodatno uvećati", zaključio je ministar sporta i mladih.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније