Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

05. 08. 2020. 15:12   >>  15:14

SIMOVIĆ PORUČIO

Golubovcima podrška za dalji razvoj

U Golubovcima je urađeno dosta na unapređenju infrastrukture i stvaranju pretpostavki za razvoj preduzetništva i bolji kvalitet života, a samo u oblasti poljoprivrede u posljednje tri i po godine gradska opština podržana je sa oko dva miliona eura, istakao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na današnjem sastanku sa predstavnicima GO Golubovci na čelu sa Tanjom Stajović.

Kako je poručio, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, podržaće dalji razvoj ove opštine i u narednom periodu, njenim stanovnicima i odgovornoj lokalnoj upravi koja se pokazala kao dobar servis građanima.

Potpredsjednik je kazao da je ohrabren potvrdom iz lokalne uprave da su poljoprivrednici zadovoljni podrškom Ministarstva u realizaciji proizvodnje i plasmanu proizvoda u sezoni punoj izazova usljed pandemije.

Simović je podsjetio da je Vlada pažljivo pratila te izazove i da je u okviru II paketa mjera realizovala posebne za sektor poljoprivrede, vrijedne 17 miliona eura. Realizacijom ovih mjera ublažene su posljedice pandemije, obezbijeđena stabilnost tržišta i spriječeni poremećaji, posebno u proizvodnji lubenice i krompira.

Stajović je kazala da se nastavlja realizacija započetih projekata, kakav je put Golubovci – Mataguži, ali da se posvećeno planiraju i novi, među kojima je i uređenje trga u Anovima.

Ona je, između ostalog, kazala da će u naredne dvije godine biti završena sva rasvjeta i svi potrebni vodovodi na ovom području.

Stajović je kazala i da postoji potreba za gradnjom novih vrtića, zbog rasta broja djece predškolskog uzrasta.

Simović je saopštio da će Ministarstvo i ove godine podržati nasipanje lokalnih puteva, i to u iznosu od 40.000 eura, sa sugestijom da se radovi završe na vrijeme dok pogoduju vremenske prilike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније