Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dnevne novine; Objavio: O.Z.

06. 08. 2020. 06:56   >>  07:29 1

UDRUŽENJE RODITELJI

Udžbenici da budu besplatni kao pomoć

Udruženje Roditelji je premijeru Dušku Markoviću i Vladi Crne Gore proslijedilo zahtjev da za predstojeću školsku godinu osnovcima u Crnoj Gori budu obezbijeđeni besplatni udžbenici kao pomoć roditeljima.

Kako je izvršna direktorica ovog udruženja Kristina Mihailović za Dnevne novine kazala, usljed teške situacije izazvane epidemijom korona virusa, ovim povodom im se obratio veliki broj roditelja.

“Isti dopis je proslijeđen i svim lokalnim upravama koje ne obezbjeđuju besplatne udžbenike za svih devet razreda, jer je od premijera zatraženo da se upravo sa opštinama pronađe model koji bi važio za sve. Znate da smo više puta prethodnih godina tražili besplatne udžbenike od Vlade, ali razumijevanja nije bilo. Tražili smo od opština, neke opštine su uvele samo za neke razrede, a neke za sve. Ovoga puta tražimo da to bude na nivou cijele zemlje. Puno roditelja nas je ovih dana kontaktiralo da nas zamoli da zatražimo besplatne udžbenike, jer je situacija sa koronom već mnogima značajno uticala na budžete. Vrlo im je izazovno da obezbijede djeci sve što im je potrebno”, kazala je Mihailović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније