Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 08. 2020. 10:05 >> 10:10
1

DONACIJA "DOMEN.ME"

Za razvoj dva startapa 40.000 eura

Kompanija "doMEn", registrat crnogorskog nacionalnog domena.ME, je donirala finansijska sredstava dva crnogorska startapa Trguj.me i Honorarium, koja za cilj imaju digitalizaciju crnogorskog društva i oporavak ekonomskih aktivnosti.

Kako ističu u saopštenju, od samog početka zdravstvene krize izazvane korona virusom, započeti su razgovori sa dvije lokalne inicijative - Trguj.me i Honorarium, koje su se istakle na prvom crnogorskom online hakatonu, CoronaThon.me, tokom aprila.

"Na pomenutom takmičenju koji je organizovan kao odgovor na ekonomsku i zdravstvenu krizu, tim Trguj.Me predstavio je ideju kreiranja domaće platforme za online prodaju poljoprivrednih proizvoda, koju će moći da koristi svako ko se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, bez troškova razvoja sajta, dok je sa druge strane, Honorarium platforma koja će povezivati one koji nude određene usluge ili vještine, sa potražnjom za istim, na način kreiranja profila i mogućnosti veće interakcije od standardnih malih oglasa", objašnjavaju u kompaniji Domen.

Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMEn, kazao je da su odlučili da ulože po 20.000 eura u ova dva mlada tima i podrže ih da se razviju kao biznisi.

Kako je tekao cijeli proces, objašnjava Mladen Mihailović iz Honorarijuma, koji će u narednom periodu raditi na razvoju platforme za zapošljavanje.

"Osim novčanog ulaganja, dobili smo i odlične savjete, pa sada imamo jasan koncept kako ćemo dalje razvijati platformu. Nadamo se da će realizacija ovog projekta kao posljedicu imati još inovativnih projekata, te da ćemo zajedno pomoći razvoj digitalizacije našeg društva", kazao je Mihailović.

Predstavnik tima koji stoji iza platforme Trguj.Me, Ivan Radunović objašnjava da će se kao kreatori platforme posebno pobrinuti za veću vidljivost domaće proizvodnje.

“Svi domaći proizvodi biće istaknuti u pretragama i nosiće poseban žig geografskog porijekla. Želimo da podstaknemo kupovinu domaćih proizvoda i smanjimo izvoz novca iz naše države", istaoa je Radunović.

Podsjećaju da je osim ove donacije, kao odgovor na krizu izazvanu virusom, kompanija doMEn je martu donirala novčana sredstva u iznosu od 25.000 eura za kupovinu respiratora i neophodne medicinske opreme za crnogorski zdravstveni sistem, a u prethodnih 11 godina poslovanja, kroz svoje društveno odgovorne aktivnosti namijenjene mladima i približavanju koncepta interneta i novih tehnologija crnogorskom društvu, uložila u zajednicu preko milion eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније