Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 08. 2020. 13:57 >> 16:35
14

MARKOVIĆ OBEĆAO

Pred Plavom ozbiljna razvojna perspektiva

Premijer Duško Marković ocijenio je da je pred Plavom ozbiljna razvojna perspektiva. On je u tom gradu danas otvorio obnovljeni trg, čija je obnova koštala gotovo pola miliona eura. Najavio je i početak gradnje puta prema Dečanima na Kosovu. Investicija je vrijedna između 15 i 20 miliona eura.

Prethodno je Marković u Plavu obišao rekonstruisane ulice Prnjavorsku i Ribarsku, za šta je takođe utrošeno pola miliona eura.

"Iskazujem zadovoljstvo onim što smo uradili u prethodne tri i po godine ovdje u Plavu na planu razvoja ukupne infrastrukture, dakle i putne i komunalne. Ovdje smo zaključili preko osam miliona eura ugovora za razvoj Plava i njegove infrastrukture. Do sada je potrošeno 5,2 miliona", kazala je Marković.

Završena je, kaže, i puštena u rad Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, a završena je prva dionica puta Plav–Vojno selo, od jedan kilometar, izvršen je proboj puta u dužini od preko tri kilometra sa plavske strane i pripremljeno za asfaltiranje u narednih 10-15 dana.

"Dakle, intenzivna aktivnost ovdje u Plavu na razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju uslova života u samom Plavu", kazao je Marković.

Premijer je za naredni mandat najavio dva kapitalna projekta od velike važnosti i za ovaj kraj i za cijelu Crnu Goru: "Poruka građanima Plava da u narednom mandatu, u naredne četiri godine želimo da realizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za Plav, za građane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranje Plava i naravno za cijelu Crnu Goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav Dečani".

"Radimo zajedno sa kosovskom Vladom na tom planu. Kosovska Vlada je značajan dio aktivnosti završila sa njihove strane. Mi smo u završnoj fazi izrade glavnog projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura – otprilike između 15 i 20 miliona i očekujem da ćemo iduće godine početi sa radovima i naravno sa Vladom Kosova dogovoriti zajedničko finansiranje najvrednije investicije na ovom putu – tunela koji će otvoriti opštinu Plav, otvoriti planinu Bogćevicu, otvoriti Crnu Goru i pružiti nemjerljive prilike za Crnu Goru i za mlade ljude. I još jedan važan projekat je rekultivacija Plavskog jezera. I predsjednik opštine, njegov tim, ja i moji saradnici želimo da u idućoj godini stvorimo uslove za zaštitu Plavskog jezera i njegovu punu valorozaciju", rekao je Marković.

U Plavu su, kaže on, zaista ozbiljne investicije, a pred Plavom je ozbiljna razvojna perspektiva.

"Sada je na nama da zajednički i opština i Vlada ali i građani Plava se fokusiramo na te naše prilike i da u narednom četvorogodišju ih iskoristimo na najbolji mogući način za kvalitet života u Plavu, za lokalnu ekonomiju u Plavu i naravno za Crnu Goru i njenu ekonomiju", poručio je premijer.

 Za Dom starih izdvojeno 2,3 miliona

Premijer je najavio i izgradnju Doma za stare za građane iz cijelog plavskog kraja.

"Izdvojili smo 2,3 miliona eura za tu namjenu, i u narednom mandatu Vlade taj objekat primiće prve korisnike", poručio je Marković.

Podsjećamo, rekonstruisani gradski trg u Plavu nalazi se ispred osnovne i srednje škole i obuhvata površinu od blizu četiri hiljade metara kvadratnih.

Njegovom izgradnjom, kako su ranije kazali iz Uprave javnih radova, djeca i svi građani Plava dobili su reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja.

Plato sadrži prostor u obliku amfiteatra, pješačku zonu, a pogodan je za postavljanje mobilijara za dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature, a formirani su i novi drvoredi dekorativnih biljaka.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније