Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 08. 2020. 12:05 >> 12:07

DONACIJA NVO "MLADI ROMI"

Pomoć za sto romskih porodica iz Nikšića

U organizaciji NVO Mladi Romi i Crvenog krsta, za 100 nikšićkih porodica iz romske i egipćanske zajednice obezbijeđena je pomoć u hrani i higijenskim proizvodima, vrijedan 2.300 eura.

Obezbijeđeno je 3.200 kg hrane i higijenskih sredstava, odnosno 100 paketa hrane od po 26 kg, kao i 100 paketa higijenskih sredstava od po šest kilograma.

Za ovu akciju, kako saopštavaju u NVO, sredstva su obezbijeđena posredstvom ROMACTED programa koji finansira Evropska unija i Savjet Evrope.

"Ova akcija realizovana je na zahtjev jednog dijela romske zajednice u Nikšiću u cilju ublažavanja posljedica nastalih pojavom epidemije virusom COVID-19, usljed koje su brojne siromašne porodice egzistencijalno ugrožene, sa neredovnim izvorom prihoda i nezaposlenošću. U akciji dodjele paketa pomoći posebno su dali doprinos članovi Lokalne akcione grupe za opštinu Nikšić: Nardi Ahmetović, David Šalja, Denisona Beriša i Valjbona Naza", navodi se u saopštenju.

Prva akcija pomoći vrijedna blizu 1.000 eura, u opštini Nikšić, kako dodaju, organizovana je još u martu i to u tri nikšićka naselja: naselje Budo Tomović, Brlja i u naselje u krugu bolnice.

"Zaključno sa ovom dodjelom, posredstvom Romacted programa u proteklem periodu dodjeljeno je ukupno 26 tona pomoći u paketima hrane i higijene za 485 RE porodica. Program ROMACTED - promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice na lokanom nivou kreiran je tako da izgradi političku volju i održivu politiku učešća lokalnih vlasti, poveća lokalno upravljanje, izgradi sposobnosti i podstakne osnaživanje lokalnih romskih zajednica kako bi one dale svoj doprinos izradi, sprovođenju i praćenju planova i projekata koji se tiču njih. Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u sedam zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, u ukupno 64 opštine", objašnjavaju u NVO Mladi Romi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније