Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

07. 08. 2020. 13:39   >>  13:42

MEDENICA

''Životna sredina nije samo štrik ka EU''

Zaštita životne sredine nije nešto gdje samo treba staviti štrik na putu ka EU, već suštinsko pitanje kvaliteta života. Mi u Socijaldemokratama to znamo, i naš stav je da je nikad nećemo staviti po strani zarad velikog kapitala", poručio je član Glavnog odbora Socijaldemokrata i direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, Nikola Medenica.

On je dodao da se nada da je takav stav bio vidan kroz doprinos upravljanju Agencijom.

Posebno je zadovoljan što je Agencija prepoznala potrebu da postupak procjene uticaja projekata na životnu sredinu učini još transparentnijim.

"Ova tema je već godinama predmet kritika od strane NVO, a mi smo, svjesni važnosti nepristrasne procjene uticaja svakog projekta, ovome posvetili posebnu pažnju”, kazao je, dodavši da životna sredina za njih nije forma.

On je istakao i da je zadovoljstvo biti na čelu institucije koja je 2019. godine preuzela rad na uspostavljanju Natura 2000 - evropske mreže zaštićenih područja, bez koje se ne može pristupiti EU.

"Agencija je okupila nacionalni NATURA2000 tim koji broji preko 50 eksperata i kroz ove aktivnosti obučavamo veliki broj mladih polaznika, mahom studenata biologije", kazao je Medenica.

Govoreći o zaštiti vazduha, Medenica je rekao da je započeta izrada elektronskog katastra zagađivača, kako bi se profesionalno, objektivno i jasno moglo kazati ko i kako zagađuje našu okolinu.

On je naglasio i da je sprovedeno unapređenje inventara gasova koji zagađuju vazduh, a koji je prestao da se ažurira od 2013. godine.

“Mi smo tu da štitimo životnu sredinu. I kao građani i kao neko ko ima privilegiju da bude na čelu ovakve jedne institucije", zaključio je Medenica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније