Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 08. 2020. 12:23   >>  12:27

ODLUKA VLADE

MUP: Za stanove zaposlenih 400.000

Vlada Crne Gore dala je saglasnost za preusmjerenje sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti – Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji i zadužila Ministarstvo finansija da preusmjeri sredstva u iznosu od 400.000 eura iz Tekuće budžetske rezerve na žiro račun Sindikata bezbjednosnih institucija – Stambeni fond, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Oni su kazali da se sredstva prenose na osnovu Sporazuma o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, koji je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, u ime Vlade Crne Gore, potpisao 25. septembra 2018. godine sa Sindikatom bezbjednosnih institucija.

Tom prilikom, kako navode, Nuhodžić je saopštio da ulaganje u povećanje bezbjednosti nije trošak, već investicija, a ujedno i "način da budemo za korak ispred onih koji žele da zloupotrijebe zakon".

Na osnovu ovog Sporazuma sa sindikalnim partnerima, a uz značajnu podršku lokalnih samouprava i Vlade Crne Gore koja je za tri godine opredijelila 1.200.000,00 eura, više od 500 porodica je riješilo jedno od najvažnijih životnih pitanja, pod povoljnim uslovima.

Saopšteno je da je u septembru 2019. godine, Nuhodžić u Podgorici uručio ključeve stanova pripadnicima sektora bezbjedosti, krajem jula . uručenje ključeva je upriličeno u Nikšiću, dok će ovog mjeseca na Žabljaku biti uručeni ključevi stanova pripadnicima Policije.

"Ne zaustavljamo se na ovome. U narednom periodu, radićemo na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba naših zaposlenih. Takođe, nećemo zanemariti ni mogućnost da kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, a to su mladi ljudi koji tek treba da stvaraju porodice, obezbijedimo bolji životni standard i veću sigurnost u budućnosti“, kazao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније