Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

11. 08. 2020. 11:41 >> 11:42

ISTRAŽIVANJE CDT-A

Za sedam mjeseci 215 medija širilo dezinformacije

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) napravio je rezime o dezinformacijama u crnogorskom medijskom prostoru za period januar – jul 2020. godine, prema kojem je 215 domaćih i inostranih medija učestvovalo u širenju dezinformacija.

Kako napominju, 221 medijska objava je u sebi sadržala neki oblik manipulacije publikom.

"827 manipulativnih tekstova i priloga smo obuhvatili našim analizama, ali je njihov ukupan broj bio značajno veći. Od 10 medijskih kuća koje su prednjačile u dezinformisanju građana niti jedna ne pripada mainstream medijima iz Crne Gore", navodi se u saopštenju CDT-a.

Mediji sa “margina”, tabloidi iz zemalja regiona i ne mali broj aktera na društvenim mrežama predstavljali su fabrike lažnih vijesti i kreirali su razgranatu mrežu dezinformacija.

Istraživanje je, kako napominju u CDT-u, dio projekta Raskrinkavanje.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније