Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 10. 2013. 08:25 >> 08:21
30

POSLANIK DOKTOR

Šabović LGBT-u "propisao" liječenje

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović kazao je da pripadnicima LGBT populacije treba pomoći da se liječe, a ne da paradiraju.

Poručujući u izjavi za Dan da neće obrijati brkove, nakon što su organizatori Parade ponosa baš njih izabrali kao logo najavljenog Prajda, Šabović je rekao da se protivi najavljenom skupu.

"Ako je brk simbol muževnosti, ne znam šta je u tim njihovim mudrim i pod znacima navoda pametnim glavicama. Nijesam još vidio nijednu mis svijeta sa brkovima. Uvijek sam bio i biću protiv toga, kako god se zvalo, pa da me sjutra sve NVO napadnu i ne daju mi ni da pogledam ka Evropi, a ne da krenem ka njoj", kazao je Šabović.

On smatra da Parada ponosa nije borba za prava i slobode "već nešto drugo".

"Ne pozivam na linč, jer smatram da tim ljudima treba pomoći da se liječe, a ne da paradiraju", kazao je Šabović, navodeći kako su brkovi bili zaštitni znak svih velikana koje danas "svojataju i Srbi i Crnogorci".

Pljevljak obrijao brkove zbog Parade ponosa

Inače, zbog odluke organizatora da brkovi budu logo današnje Parade ponosa u Podgorici, Pljevljak Radoje Gluščević odlučio je da nakon 57 godina obrije brkove.

"Kada sam u dnevniku čuo da će brkovi biti zaštitni znak parade bio sam u šoku. Brkovi su odličje čovječnosti, ljudskosti i svake vrline", kazao je Gluščević, a prenosi Dan, navodeći da je odlučio da obrije ukras svoga lica kad su neki odlučili da "brkovi budu zaštitni znak zadnjice".

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније