Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 08. 2020. 21:50 >> 21:58

BIJELO POLJE

Usluga stanovanja korisnici koja je napustila "Mladost"

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sa saradnicima posjetio je Opštinu Bijelo Polje, gdje je uspostavljena usluga stanovanja uz podršku u koordinaciji sa Centrom za socijalni rad.

Purišić je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, razgovarao sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem o mogućnostima za unapređenje i dalji razvoj te i drugih socijalnih usluga u Bijelom Polju.

„Konstatovano je da se radi o jako dobroj i humanoj usluzi koja olakšava štićenicima dječijeg doma da se integrišu u lokalnu zajednicu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je usluga stanovanja uz podršku obezbijeđena za korisnicu koja je nedavno napustila Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj zbog punoljetstva i završenog školovanja.

„Centar za socijalni rad za opštinu Bijelo Polje je u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Domom starih Bijelo Polje i Zavodom za zapošljavanje pronašao rješenje za njeno radno angažovanje kroz program javnih radova. Ona će imati stručnu podršku socijalne radnice u cilju bolje i lakše adaptacije na nove životne uslove i sredinu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da pružalac usluge, u skladu sa potrebama korisnika, obezbjeđuje podršku u uspostavljanju i održavanju kontakta sa osobama važnim za korisnika, organizovanje radno-okupacionih i edukativnih aktivnosti.

„Kao i razvijanje vještina koje se odnose na vođenje domaćinstva, podršku u razvoju samostalnosti u donošenju odluka i preuzimanju odgovornosti i pomoć u profesionalnoj orijentaciji i obrazovanju“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da se ta usluga pruža mladoj osobi koja je bila dijete bez roditeljskog staranja do 23 godine.

„Stan koji je opredijeljen za uspostavljanje ove usluge je u državnoj svojini, a za njegovo adaptiranje i opremanje Ministarstvo rada i socijalnog staranja uložilo je oko 11,8 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Ranije je, kako se dodaje, adaptiran i opremljen još jedan stan u Bijelom Polju.

„U tom prostoru uslugu stanovanja uz podršku trenutno koriste dvojica bivših štićenika dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније