Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine ]

12. 08. 2020. 07:13 >> 07:14

INTERESOVANJE VEĆE NEGO LANI

Metar drva prodaju od 35 do 40 eura

Iako je do početka sezone grijanja ostalo dva mjeseca, ovo je pravo vrijeme za kupovinu ogrijeva. Na stovarištima gdje se lageruju drva za ogrijev kažu da je interesovanje građana za kupovinu veće nego u istom periodu lani.

Cijena ogrijevnog drveta na takozvane ćokove trupce po metru kreće se oko 35 eura, dok iscijepana spremna za loženje koštaju i do 40 eura.

U Bijelom Polju se gotovo na svakom koraku mogu vidjeti nasložena drva spremna za zimsko nalaganje, ali i ona koja treba da se iscijepaju da bi se mogla nalagati. Sve manje se mogu vidjeti nadničari koji ručno, koristeći fizičku snagu uz pomoć sjekire “obrađuju trupce”.

Jedan od takvih nadničara, a kojeg hvale mnogi Bjelopoljci je i Rašo Babić. Ovaj vrijedni i pošteni radnik kaže da metar trupaca cijepa po pet eura.

“U toku dana, ukoliko vremenske prilike dozvole, iscijepam kamion drva. Navikao sam na rad, uostalom to mi je i osnovni izvor egzistencije”, kaže Rašo, dodajući da su unazad nekoliko godina on i njegove kolege imali pune ruke posla.

“Međutim, sada je sasvim drugačija situacija. Građani angažuju ljude koji imaju električne cjepače drva. Naravno da oni brže završavaju posao i u toku dana mogu tri puta više da iscijepaju drva od nas nadničara. Ali naš rad je cjenjeniji”, zaključuje Rašo Babić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније