Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: TVCG ]

12. 08. 2020. 10:59   >>  11:02 2

U 68. GODINI

Preminuo predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević

Zamjenik generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore i jedan od njenih ključnih utemeljivača i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević preminuo je sinoć u Nikšiću u 68. godini, saopštila je Unija slobodnih sindikata (USS).

Pavićević je završio Višu pedagošku akademiju – grupa istorija-geografija 1978. godine.

Od te godine do 2011. radio je kao nastavnik istorije u JU OŠ “Radojica Perović” u Podgorici. Sindikalni rad započeo je 1988. godine kao predsjednik Opštinskog odbora osnovnog i predškolskog obrazovanja Podgorice.

Sindikat prosvjete, nauke i kulture Crne Gore osnovan je 1992. godine i Zvonko Pavićević je izabran za predsjednika Odbora za osnovno obrazovanje Crne Gore.

Tu funkciju obavlja do 1998. godine, kada je na I Kongresu izabran za sekretara. U novembru 2006. god. na III Kongresu izabran je za predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore, a na IV i V Kongresu je, zahvaljujući svom predanom radu, reizabran na tu poziciju.

Funkciju zamjenika generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore vršio je od njenog osnivanja i na toj poziciji dao ogroman doprinos. On je jedan od najzaslužnijih za osnivanje i izgradnju Unije slobodnih sindikata Crne Gore kao renomirane sindikalne centrale, kao takve prepoznate kako u zemlji tako i u međunarodnom sindikalnom pokretu.

Osim tripartitnih tijela u zemlji u kojima je predstavljao Sindikat prosvjete Crne Gore i Uniju slobodnih sindikata Crne Gore, među kojima je i Socijalni savjet Crne Gore, bio je dugogodišnji član Evropskog komiteta sindikata obrazovanja (ETUCE), koji je sastavni dio svjetske Internacionale obrazovanja (EI).

"Zvonko Pavićević ostaće upamćen kao dobar i pošten čovjek, izuzetan drug i kolega, vrstan pedagog i veliki borac za radnička prava. Njegov odlazak predstavlja nemjerljiv i nenadoknadiv gubitak za Uniju slobodnih sindikata Crne Gore, cjelokupan sindikalni pokret u Crnoj Gori, kao i za sve one koji su ga poznavali i sa njim sarađivali. Za sobom je ostavio suprugu i troje djece", navode iz Unija.

Biće sahranjen u Spužu u krugu porodice. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније