Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

12. 08. 2020. 17:29 >> 17:32

SINDIKAT MEDIJA

Vlada i Opština da riješe probleme u RTV Budva

Sindikat medija Crne Gore daje punu podršku koleginicama i kolegama iz Lokalnog javnog emitera Radio telelevizija Budva koji već tri mjeseca nijesu primili zaradu i koji su prinuđeni da je traže i protestima.

Kako naglašavaju u saopštenju Sindikata, zaposleni su se okupili danas ispred zgrade Opštine, pošto njihova obraćanja menadžmentu RTV Budva i Opštini, koja je njihov osnivač, nijesu dala efekta.

Kako su poručili ne zanima ih politika, već plate koje su zaradili i traže hitno rješavanje problema.

"Koleginice i kolege iz Budve su tražile i prijem kod ministra finansija Darka Radunovića kako bi ga upoznali sa situacijom i iz prve ruke saznali na koji način će se odnijeti prema privremenoj mjeri Privrednog suda koja je i dovela do blokade opštinskog računa", navode u Sindikatu medija.

Podsjećaju da zaposleni u RTV Budva, koji rade u jednoj od najbogatijih crnogorskih opština, imaju jako loše iskustvo kada je u pitanju odnos Opštine prema njima i da su 2011. godine štrajkom tražili šest neisplaćenih zarada, regresa i toplih obroka, kao i doprinose za 26 mjeseci.

"Neki od tih dugova još nijesu izmireni i mi ne želimo da se ta situacija ponovi. Premijer Duško Marković je najavio mogućnost deblokade opštinskog računa i apelujemo da se to obećanje ispuni i da se odnosi i na preduzeća čiji je osnivač Opština, a ne samo na administraciju. To je jedini način da zaposleni izmire pristigle kreditne i druge obaveze i da se vrate normalnom životu, a i jedni i drugi primaju zarade iz budžeta Opštine. Apelujemo i na Opštinu Budva da bude odgovorna kad je u pitanju odnos prema preduzećima čiji je osnivač, jer prečesto dolazi u situaciju da joj treba pomoć, a sve na štetu zaposlenih", navode u Sindikatu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније