Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

12. 08. 2020. 20:47   >>  20:48

MINISTARSTVO PROSVJETE

''Nastavnik koga će pamtiti generacije''

Za Zvonka Pavićevića možemo reći da je ostavio neizbrisiv trag u crnogorskoj prosvjeti. Sve što je uradio u bogatoj profesionalnoj karijeri, kao nastavnik čije će časove istorije pamtiti mnoge generacije i vispreni borac za prava, bolje uslove rada i života svojih kolega, prosvjetnih radnika, ostaće utkano u crnogorski obrazovni sistem, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Iz Ministarstva navode da su sa žaljenjem primili vijest da je predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević preminuo sinoć u 68. godini, nakon kraće bolesti.

'Katkad oštar, sa nepokolebivim stavovima i zahtjevima u službi prosvjetnih radnika, Pavićević je imao i rijetku sposobnost da sagleda širi društveni kontekst i sindikalnu borbu vodi u skladu sa realnim društvenim i ekonomskim okolnostima'', navode u saopštenju.

Kako su saopštili, težili su istom cilju, a to je još bolji položaj prosvjetnih radnika, pa su tako zajedno napravili važne iskorake, a posljednji među njima je povećanje zarada zaposlenima u prosvjeti prošle godine.

''Uvjereni smo da će ga svi koji su imali čast da rade sa njim pamtiti po srdačnom osmijehu, pozitivnoj energiji kojom je ispunjavao svaku prostoriju u kojoj se pojavio i efektivnoj saradnji. Mi, u Ministarstvu prosvjete, sigurno hoćemo'', zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније