Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: J.B.Č.

13. 08. 2020. 11:30 >> 11:28

POLITIČKE PARTIJE

Čestitke za Dan opštine Mojkovac

Povodom 13. avgusta Dana opštine Mojkovac, građanima i rukovodstvu te lokalne samouprave, čestitke su uputili predstavnici političkih partija u Crnoj Gori.

Demokrate: Mojkovac da se prepoznaje i po zadovoljnim građanima

Lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić kazao je da je herojstvo koje je trajno upisano kao vječni znak u identitetu Mojkovca, i danas potrebno za izgradnju mojkovačkog i crnogorskog mira.

"Današnji heroji su ljudi koji se bore za mir u vrijeme kada autokrate svakodnevno pokušavaju da posiju sjeme razdora među braćom i među komšijama. Jer kada smo pomireni i složni, imamo sve preduslove da radimo, gradimo i razvijamo i naš Mojkovac i našu Crnu Goru", kazao je Bečić.

On je poželio da se Mojkovac ubuduće prepoznaje ne samo kao mjesto znamenite prošlosti, već i po zadovoljnim građanima u mirnijoj i spokojnijoj sadašnjosti.

SNP: Mojkovac da ponovo bude industrijski centar

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković u čestitki podsjeća da iako je prije nekoliko godina, tadašnja lokalna vlast utvrdila novi datum obilježavanja Dana opštine Mojkovac.

"Za nas koji poštujemo tradiciju i svoje pretke, smatramo da je Mojkovac dostojan 6. januara, dana kada se obilježava uspomena na čuvenu Mojkovačku bitku. Ipak, dragi građani Mojkovca, vrijeme je majstorsko rešeto i doći će sve na svoje, vjerujemo brzo. U međuvremenu, želim vam da svoj grad učinite mjestom dostojnim življenja, kako i zaslužujete", kazao je Joković.

On u čestitki podsjeća da je Mojkovac nekada bio jedan od industrijskih centara Crne Gore, i poručuje da bi mu tu titulu trebalo vratiti.

"No, to mogu samo oni koji znaju da rade svoj posao, na dobrobit svih građana podjednako a ne kako smo od ove vlasti navikli svih ovih godina. Moramo svi zajedno vjerovati u ljepše i bolje sjutra, za budućnost Crne Gore i njenih građana. U nadi da nas sve zajedno čekaju neka bolja vremena, čestitam vam Dan opštine“, kaže se u čestitki predsjednika SNP CG.

URA: Očuvanjem životne sredine do boljeg života

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i nosilac liste koalicije “Crno na bijelo” u čestitki navodi da uz stvaranje uslova od strane lokalne uprave, a uz podršku države, Mojkovac može i treba da postane grad u kom mladi imaju perspektivu, a ne iz kojeg odlaze svake godine u sve većem broju.

"Mojkovac ima veliki značaj za sjever Crne Gore i njegov razvoj. Smješten u dolini Tare, jedne od najljepših rijeka i kanjona, ima potencijal i preduslove za razvoj eko turizma koji u našoj državi još nije zaživio na pravi način. Samo očuvanjem životne sredine i održivom valorizacijom prirodnog bogatstva građani Mojkovca mogu imati bolji i kvalitetniji život. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama učiniti da Mojkovac pronađe mjesto koje mu istorijski pripada”, navodi se u čestitki Abazovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније