Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

13. 08. 2020. 14:22 >> 14:22
1

SAVKOVIĆ APELOVALA

Vlada da obezbijedi besplatne udžbenike za osnovce

Poslanica radničke partije Željka Savković, uputila je apel premijeru Dušku Markoviću da donese uredbu kojom bi za osnovce bili besplatni udžbenici za 2020/2021. godinu.

"Svjedoci smo da su roditelji i u mnogo boljim situacijama nego danas, mučili muku oko kupovine knjiga. Čak i onda kada je za to i te kako bio povoljniji period nego danas. Mnogi roditelji su usljed situacije zbog COVIDA-19 ostali bez posla. Mnogi zbog propale turističke sezone nijesu imali mogućnost ni da sezonski rade na primorju", istakla je Savković.

Kako je dodala, s obzirom na to da već u pojedinim gradovima osnovci dobijaju besplatne udžbenike, smatra da pod hitno treba donijeti uredbu da su za sve osnovce udžbenici besplatni.

"Smatram da bi roditelji odahnuli i počeli da razmišljaju o tome kako obezbijediti ogrijev za zimu, jer su tu i slične teme stavili po strani upravo zbog priprema za školu. Ovu inicijativu za obezbjeđivanje besplatnih udžbenika pokrenulo je Udruženje Roditelji, koji su me kontaktirali tim povodom. Nadam se da ćete nam izaći u susret i hitnom reakcijom obezbijediti podjednako, bez diskriminacije, besplatne udžbenike za učenike i time omogućiti svakom djetetu ravnopravno pravo na školovanje i obrazovanje", navodi se u saopštenju Savkovićke.

Na kraju, kako je naglasila, upravo član 75 Ustava Crne Gore jemči pravo na školovanje pod jednakim uslovima kao i obavezno i besplatno osnovno školovanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније