Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

13. 08. 2020. 19:48 >> 19:47
1

OBILJEŽEN DAN OPŠTINE

U razvoj Mojkovca se ulaže više od 50 miliona eura

U Mojkovacu je Dan opštine proslavljen drugačije nego prethodnih godina, bez svečane sjednice i gostiju, ali su čelnici lokalne uprave imali čime da se pohvale. U tom gradu se realizuju investicije vrijedne više od 50 miliona eura, a najznačajniji projekti su Ski centar Žarski, put Mojkovac - Vragodo, biznis zona, reciklažni centar i pasarela.

U anketi TVCG, građani Mojkovca su istakli da su veoma zadovoljni sa onim što opština radi za grad. Kako smatraju situacija se baš poboljšava, dosta se ljudi zapošljava i nadaju se da će biti još bolje.

Prema riječima presjednika Opštine Mojkovac Ranka Mišnića, da građanima bude bolje trude se i u Vladi Crne Gore i u lokalnoj samoupravi. Dodaje da je Mojkovac veliko gradilište i da se trenutno ajviše radi na prostoru budućeg skijališta Žarski, gdje se izvode radovi na putnoj infrastrukturi, žičarama, stazama i drugim segmentima.

"Samo za skijalište se u ovom trenutku troši 32 miliona što je jedna ozbiljna cifra. U ovaj grad se zaista ulaže, tu su i brojni drugi projekti, pa se u ovaj grad trenutno ulaže i preko 50 miliona eura", kazao je Mišnić.

Pored radova na skijalištu, radi se reciklažni centar vrijedan dva miliona, završeno je i infastrukturno opremanje biznis zone u šta je uloženo milion eura, a pri kraju je i izgradnja pasarele.

On je istakao da su u proteklih godinu dana ulagali u obnovu brojnih puteva, asfaltiranje, kanalizaciju, a dosta su vodili računa i o socijalnoj politici i ljudima koji su u toj potrebi.

"U međuvremenu smo izgradili jednu zgradu, uselili 15 stanova, a druga je zgrada u završnoj fazi i u ovoj godini će i ona biti useljena", kazao je Mišnić.

Predsjednik je čestitao građanima Mojkovca dan Opštine i najavio da će se pored rada na kapitalnim projektima, koji bi trebali da od Mojkovca naprave turistički gradić po uzoru na lijepe gradove u Švajcarskoj i Sloveniji, raditi na brojnim drugim projektima.

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније