Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

14. 08. 2020. 14:45 >> 14:45

U PLJEVLJIMA

Vojska angažovana na putu Kosanica - Glibaći - Bobovo

Inženjerijska četa Vojske Crne Gore angažovana je na izgradnji puta Kosanica-Glibaći-Bobovo u pljevaljskoj opštini, a kako je naglasio ministar odbrane Predrag Bošković, koji je danas obišao radove, radi se o jednom od najizazovnijih projekata na kom radi VCG.

Kako se ističe u saopštenju Ministarstva odbrane, za nekoliko dana očišćeno je oko 350 metara puta.

"Za prvu fazu izgradnje puta stvoreni su svi administrativni preduslovi. Vlada je donijela sve potrebne odluke, zbog čega smo malo čekali sa počnemo radove. Sada smo krenuli da radimo svim snagama", istakao je ministar Bošković.

Kako je dodao, projekat će zahtijevati duže vremensko prisustvo vojske na ovom potezu, ali u narednih godinu do dvije, VCG uradiće sve što je potrebno na dionici dugoj 22 kilometra.

"Postavljanjem asfalta što je posao Opštine, napravićemo kvalitetan regionalan put, koji će biti dobra osnova za kasnije povezivanje ovog dijela zemlje sa BIH", poručio je Bošković.

Saradnja lokalne samouprave i Ministarstva odbrane, prema riječima prvog čovjeka Pljevalja Igora Golubovića, dobar je primjer kvalitetne saradnje.

"Zahvaljujemo Ministarstvu odbrane, jer smo u dobroj saradnji i sa Rudnikom uglja, dobili podršku za osnaživanje našeg lokalnog preduzeća koji se bavi održavanjem lokalnih puteva.
Dobili smo dva nova kamiona, sa čim ćemo, uz investiranje Opštine, dodatno osnažiti preduzeće i time našim sugrađanima na selu omogućiti dobre uslove života', poručio je Golubović.

Bošković je podsjetio da je u posljednje tri godine Vojska Crne Gore rekonstruisala više od 500 kilometara puteva, a preko 40 kilometara novih puteva je probijeno.

"To je nešto sa čim možemo sa ponosom da se pohvalimo, jer time u potpunosti ispunjavamo treću misiju VCG, a to je pomoć civilnom stanovništvu", zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније