Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.Mi.

14. 08. 2020. 16:52   >>  17:04

ŠEHOVIĆ PORUČIO

Obrazovni sistem spreman, uz preporuke zdravstvenih vlasti

Sistem obrazovanja je spreman za redovan početak školske godine, ali će uvažiti sve preporuke zdravstvenih vlasti u pravcu zaštite zdravlja djece koje je apsolutni prioritet, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović nakon sastanka sa direktorom Instituta za javno zdravlje (IJZ), Bobanom Mugošom sa saradnicima.

''Na današnjem sastanku razmotreni su izazovi sa kojima se obrazovni sistem suočava na svim nivoima obrazovanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a poručeno je da će u narednim danima, nakon komunikacije sa svim nadležnim institucijama saopštiti konačan stav o tome kada i na koji način će početi školska godina'', saopštili su iz Ministarstva prosvjete. 

Ministar Šehović je rekao da je sastanak bio sadržajan i konstruktivan, te da su predstavnici IJZ dali važne informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i njenim mogućim uticajima na period koji dolazi.

Kako je istakao, obrazovni sistem je spreman za svaki scenario i odgovorno će se odnositi prema predlozima zdravstvene struke, jer je potreba očuvanja zdravlja djece, roditelja ali i nastavnika važnija od bilo čega drugog.

On je podsjetio da je u toku organizacija snimanja online časova kao rezervne varijante koja će omogućiti obrazovnom sistemu da u svakoj situaciji održi kontinuitet obrazovnog procesa. 

Direktor IJZ, Boban Mugoša, rekao je da se u toku današnjih razgovora posebno razmatrala činjenica da  još uvijek traje turistička sezona, da jesen sama po sebi donosi prehlade i druge virusne infekcije, te da će se sve to uzeti u obzir prilikom donošenja preporuka i mjera koje će imati za cilj da omoguće da se nastava odvija tako da djeca sačuvaju zdravlje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније