Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

21. 08. 2020. 11:35   >>  11:35

PROJEKAT EU INFO CENTRA I ADP-ZID

Prilika za mlade da volontiraju u zemljama EU

Delegacija EU u Crnoj Gori i EU info centar u ponedjeljak organizuju online predavanje o programu "Evropska inicijativa za solidarnost" u okviru kojeg mladi mogu da se prijave za višemjesečno volontiranje u nekoj od zemalja članica EU.

Online predavanje zakazano je u ponedjeljak 24. avgusta od 19 h, a mogu da se prijave svi zainteresovani iz Crne Gore.

"Tokom vebinara možete saznati kome je program namijenjen, kako se možete prijaviti i na koji način će biti organizovan u doba korone. Takođe, imaćete prilike da čujete iskustva i priče mladih iz Crne Gore koji su već učestvovali u ovom pogramu i kako je to program doprinio njihovom ličnom i profesionalnom razvoju", napominju u EU Info centru.

"Evropska inicijativa za solidarnost“ je, kako napominju, program EU namijenjen mladima od 18 do 30 godine, koji žele da kroz volontiranje doprinesu razvoju zajednice, nauče nešto novo i steknu vrijedna iskustva rada i života u inostranstvu.

"Nije neophodno da su studenti ili da posjeduju fakultetsku diplomu, kao ni savršeno znanje nekog jezika. Konkursi, koji su otvoreni tokom cijele godine, dostupni su na sajtu ovog programa, gdje je jasno navedeno šta je sve potrebno da biste se prijavili, a u većini slučajeva je to samo biografija sa propratnim motivationom pismom. Važno je naglasiti da su u okviru volonterskih projekata pokriveni svi troškovi kao što su: troškovi avionske karte, smještaja, osiguranja i kursa jezika, a mjesečno se dobija i džeparac. Volontiranje može da traje od dva do 12 mjeseci i pokriva najrazličitije oblasti od kulture, ljudskih prava, medicine, zaštite životne sredine i drugih. Projekti treba da odgovore na važne društvene izazove, doprinesu jačanju zajednice, dok istovremeno omogućavaju volonterima da steknu korisno iskustvo, vještine i kompetencije za njihov lični, obrazovni, socijalni, građanski i profesionalni razvoj. Evropska inicijativa za solidarnost nudi inspirativno i ohrabrujuće iskustvo mladim ljudima koji žele da pomognu, uče i razvijaju se. Mladi mogu da volontiraju u organizacijama u EU koje su akreditovane za taj program, a preko akreditovanih organizacija iz Crne Gore", pojašnjavaju u saopštenju.

Predavanje organizuje Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info Centar, u saradnji sa organizacijom ADP-Zid.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније