Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

24. 08. 2020. 09:22   >>  09:24 4

NASTAVNICI PREDLAŽU

Škola da počne 10. septembra pod vedrim nebom

Udruženje nastavnika društvene grupe predmeta Crne Gore predlaže da školska godina počne najkasnije 10. septembra i da se nastava održava pod vedrim nebom.

Udruženje predlaže Ministarstvu prosvjete i drugim nadležnim institucijama, roditeljima i učenicima da razmotre da se nastava tokom septembra odvija u vidu „otvorenih učionica”.

“Ovo bi se posebno odnosilo na učenike koji pohađaju nastavu u prvom ciklusu (prvi, drugi i treći razred), što ne znači da se ne bi moglo organizovati i za starije razrede”, navodi se u saopštenju. .

Predlažu i da nastavnici razredne nastave imaju slobodu u primjeni nastavnog plana za septembar, koji bi se redukovao i prilagodio situaciji.  Socijalizacija djece, druženje sa drugarima, predočavanje djeci kako se čuvati od virusa i drugih sličnih bolesti bio bi isključivi cilj „otvorenih učionica“.

“Da prvaci baš na ovaj način dožive i osjete taj prvi susret sa učiteljicom i školom koju će pohađati”, navodi se u saopštenju.

Za ovakav način izvođenja nastave,  vaspitno - obrazovne ustanove trebalo bi da obezbijede i pripreme prostor u krugu škole,klupe, stolice, suncobrane.

“Da boravak djece bude najviše tri školska časa.Da roditelji odlučuju i daju saglasnost na ovakav način održavanja nastave”, kazali su iz Udruženja.

“Otvorene učionice“ održavale bi se u danima kada vremenski uslovi to dozvoljavaju kojih će, kako navode, tokom septembra mjeseca sigurno biti.

Predlažu da se ovaj oblik rada razmotri i za djecu u predškolskim ustanovama čiji bi  boravak  takođe bio skraćenog oblika.

“Ovakav način rada sigurno se može primijeniti u skoro svim vaspitno-obrazovnim ustanovama ( ako ne i u svim) , bez obzira da li se one nalaze u gradskom ili seoskom području”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Udruženja Stanka Vukčević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније