Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: Pobjeda; Objavio: O.Z.

25. 08. 2020. 20:59 >> 21:06
24

VJERNICI SPC

Protestne šetnje u nekoliko gradova

Veliki broj Nikšićana okupio se i večeras na Trgi Šaka Petrovića, odakle je počela protestna šetnja ulicama grada pod Trebjesom.

Negodovanje zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti građani su iskazali kroz povike: "Ne damo svetinje", "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit' mora...", pjesmama o Crnoj Gori, Kosovu, Srbiji i pokličima protiv predsjednika Crne Gore, prenosi Pobjeda.

Građani Nikšiča su i večeras nosili zastave Kraljevine Crne Gore, crkvene barjake, ikone, krstove.

Na Trgu Slobode se zaustavila šetnja gdje su prisutni izgovorili molitve "Oče naš" i "Simbol vjere".

Grupa zdrastvenih radnika, koji su potpisima dali podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi, priključila se građanima u protestnoj šetnji.

Prema snimcima objavljenim na društvenim mrežama, protestna šetnja održana je i u Beranama, Bijelom Polju, Baru, Budvi...

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније