Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine ]

26. 08. 2020. 07:09 >> 07:27

DAKOVIĆ

U julu sa granice vraćene 32 tone hrane

Bezbjednost hrane u Crnoj Gori je na veoma visokom nivou, ocijenila je u intervjuu za Dnevne novine direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Samo tokom jula zabranjeno je stavljanje na naše tržište šest pošiljki hrane iz uvoza, ukupne težine oko 32 tone, kazala je Daković i pojasnila da je riječ o pošiljkama dodataka hrani, jabukovog sirćeta, banana, stonog grožđa i krompira.

“Od početka godine zabranjeno je stavljanje na naše tržište 95 pošiljki hrane koja nije odgovarala parametrima bezbjednosti i kvaliteta. Ukupna težina tih pošiljki je oko 650 tona. Takođe, na unutrašnjem tržištu je uništeno oko 10 tona raznih vrsta proizvoda, uglavnom zbog promjene organoleptičkih svojstava ili isteklog roka trajanja”, pojasnila je Daković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније