Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

27. 08. 2020. 17:31   >>  17:31

OPŠTINA TIVAT

Udžbenici za učenike do trećeg razreda

U susret predstojećoj školskoj i studijskoj godini, Opština Tivat obezbijedila je udžbenike za učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole, za čiju nabavku je uloženo 24.521,73 eura koji su stigli juče u Osnovnu školu „Drago Milović“.

Kako su saopštili iz tivatske opštine, Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti obezbijedio je i ove godine simbolične poklone za đake prvake.

“Učenici RE populacije kao i djeca-korisnici prava na materijalno obezbjeđenje dobiće besplatne udžbenike kao vid podrške nadležnog ministarstva, što je i dosadašnja praksa”, navodi se u saopštenju.

Opština Tivat svake godine subvencionira prevoz učenika i obezbjeđuje sredstva za prevoz učenika i predškolaca RE populacije.

“Nadležni sekretarijat tokom narednog mjeseca objaviće Konkurs za dodjelu stipendije za studijsku 2020/21.godinu. Visina stipendije za studente koji su ostvarili prosječnu ocjenu od 9,50 do 10, kao i za nosioce diplome „Luča“ iznosi 100 eura, dok studenti koji su ostvarili prosječnu ocjenu od 9,00 do 9,50 primaju 70 eura mjesečno”, navodi se u saopštenju.

Pored toga,  najbolji studenti,  koji su na kraju studija ostvarili prosječnu ocjenu ne nižu od 9,50 imaće pravo da se prijave na Konkurs za dodjelu studentske nagrade za 2020.godinu, koji će biti objavljen u novembru.

“Visina novčane nagrade jednaka je visini prosječne zarade u Crnoj Gori”, kazali sui z Opštine.

Kao i prethodnih godina, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, Opština planira da podrži i brojne aktivnosti vaspitno-obrazovnih ustanova, kao i da pruži finansijsku podršku talentovanim učenicima.

O načinu i terminu distribucije udžbenika za prvi,drugi i treći razred, roditelji kao i učenici biće blagovremeno obaviješteni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније