Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

PR centar [ Objavila: R.B. ]

27. 08. 2020. 16:28 >> 16:29
1

RADOVI U DANILOVGRADU

Počela rekonstrukcija Martinićkog puta

Rekonstrukcija Martinićkog puta u Danilovgradu u dužini 8,6 kilometara je počela, a premijer Duško Marković kazao je da taj grad doživljava preporod, postaje mjesto poželjno za život, i poručio da se tamo gdje se grade putevi i podiže infrastruktura stvara nova vrijednost i novi život.

Marković, koji je danas sa predsjednicom Opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević ozvaničio početak radova, kazao je da se putevi ne rade samo da bi se povezivali mjesta i gradovi, nego da bi ljudi na svojim imanjima i domaćinstvima imali sve uslove da žive komforno i kvalitetno.

„Mislim da Danilovgrad doživljava pravi razvojni preporod. Vidjeli ste da smo počeli radove na bulevaru Podgorica-Danilovgrad. Ti radovi idu odlično. Neki dan su završeni radovi na starom putu Podgorica-Spuž i ostali su samo mali detalji oko trotoara. Radeći ovaj put za Martiniće ovdje ćemo imati jednu od najkvalitetnijih infrastrukturnih saobraćajnih puteva u Crnoj Gori“, rekao je Marković.

Danilovgrad, kako je kazao, postaje mjesto poželjno za život.

„Počeli smo da gradimo i put od Cetinja preko Čeva do Danilovgrada. Takođe ćemo u sklopu tih aktivnosti obaviti i rekonstrukciju puta koji se nadovezuje iz Danilovgrada na tu regionalnu saobraćajnicu. Privatni investitori ulažu veliki novac u Danilovgrad. Kao što ste vidjeli, država ulaže veliki novac. Zaista radimo odličan posao i vjerujem da Danilovgrađani treba da budu zadovoljni“, kazao je Marković.

Ne radi se samo u Danilovgradu, nego, kako je rekao, u cijeloj Crnoj Gori.

„Kao što su na ovome putu, tako su građevinske mašine u Gusinju, Plavu, Petnjici, Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, sve do juga. Stotine miliona eura ulažemo u razvoj zemlje na kapitalnoj infrastrukturi. Mi ne pričamo o namjerama, o potrebama, mi radimo na terenu. Tamo gdje se radi, gdje se probijaju putevi, gdje se podiže infrastruktura stvara se nova vrijednost i novi život“, poručio je Marković.

A kada prati izvođenje radova u kontaktu je, kako je rekao, sa građanima koji mu „kažu da li to ima smisla, je li korisno i sugerišu da li treba nešto promijeniti“.

„Ne razvijamo samo zemlju i ne gradimo infrastrukturu, nego smo bliže i ljudima. Bolje ih čujemo, razumijemo, a vjerujem i da oni osjećaju benefite jednog takvog pristupa. Siguran sam da će to biti još bolje i kvalitetnije u narednom periodu. Živjeli i neka je sa srećom početak radova. Vjerujem da ćemo se iduće godine na istom mjestu zajedno radovati puštanju ove saobraćajnice u rad“, kazao je Marković.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da je rekonstrukcija Martinićkog puta 8,6 kilometara vrijedna preko tri miliona eura i eksproprijacija blizu 400 hiljada eura.

„Građani koji gravitiraju u ovom dijelu naše Opštine i naravno svi koji budu koristili ovaj put imaće mogućnost da idu kvalitetnom i modernom saobraćajnicom. Dugo smo čekali na rekonstrukciju ovog puta. U ovom kraju živi veliki broj naših uglednika, privrednika, poljoprivrednih proizvođača, i djece, kao i veliki broj građana koji rade u Podgorici i drugim krajevima“, rekla je Kovačević.

Kazala je da se raduje tom velikom infrastrukturnom projektu i da je to obećanje građanima dato za lokalne izbore.

„Mi smo to uradili prije isteka mandata u lokalnom parlamentu. To znači da ćemo se u narednoj godini zajedno radovati što ćemo dobiti modernu saobraćajnicu, što će prije svega obezbijediti kvalitet u vožnji, saobraćaju i time bezbjednost naših sugrađana i bolji kvalitet života“, rekla je Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније