Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 08. 2020. 15:38 >> 15:37
1

BOGDANOVIĆ

Pamtimo svijetle stranice istorije CG

Dobro pamtimo i čuvamo sve sto simbolizuje svijetle stranice crnogorske istorije, njenog identiteta i kulture, kazao je ministar Aleksandar Bogdanović uoči svečanosti na Cetinju povodom 110 godina od obnove Kraljevine Crne Gore, koju možete pratiti na javnom servisu od 20 sati i 30 minuta. Ceremonija se organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u organizaciji Ministarstva kulture, Prijestonice i drugih institucija.

"Večeras ćemo na Dvorskom trgu na Cetinju, na dostajanstven način a u skladu sa preporukama NKT-a, obilježiti 110 godina od obnove Kraljevine Crne Gore, što predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u našoj istoriji. Sjećajujući se tog čina, koji je predstavljao i potvrdu pozicije Crne Gore na međunarodnoj sceni, mi ovog puta jasno poručujemo da dobro pamtimo i čuvamo sve što simbolizuje svijetle stranice crnogorske istorije, njenog identiteta i kulture i da ne zaboravljamo što se dogodilo sa Kraljevinom Crnom Gorom i našim posljednjim kraljem", kazao je Bogdanović.

On je kazao da će se večerašnjim programom poslati poruka da je Crna Gora vječna i da je uvijek bila jača od težnji da bude porobljena i okupirana.

"Današnja je Crna Gora odužila generacijski dug koj je datirao iz 1918. godine. Obnovili smo nezavisnu državu, ali upućeno na budućnost moram se sjećati prošlosti, a najprije njenh velkih trenutaka među kojima je i ovaj zbog kojeg smo večeras ovdje", naveo je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније