Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2020. 11:54 >> 11:56
22

AMFILOHIJE

Vandalizam u Pljevljima sramota za počinioce

Posljednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmjeren protiv tamošnje Islamske zajednice velika je ljudska sramota za njegovog počinioca, ocijenio je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

 

On smatra da je nečasno i kukavički pod okriljem noći činiti takve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja.

"Ne možemo se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cijele Crne Gore po osnovu vjerske pripadnosti. Nećemo da izvodimo preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvijetljeni, navodi na pomisao da se ovdje ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama", rekao je Amfilohije, prenosi sajt Mitropolije.

Podsjeća da ne bi trebalo zaboraviti da je "policija u prethodnom periodu u roku od nekoliko sati pronalazila i privodila ljude koji su anonimno pisali po društvenim mrežama ili slikali trobojke, tužilaštvo ih ekspresno kažnjavalo".

"A sad se suočavamo sa tim da se nasilnički izgredi ne riješavaju ni približno istom efikasnošću. Ko god da su počinioci ovih nedjela i kakve god da su njihove namjere, svakako nijesu dobroželatelji nijednom građaninu Crne Gore i treba da odgovaraju za svoja nepočinstva", rekao je Amfilohije.

Napad na pljevaljske muslimane je, rekao je on, napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore.

"Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te Božije Ljubavi i blagoslova Božijeg", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније