Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2020. 14:03 >> 14:14
7

U BIJELOM POLJU

Oskrnavljena i crkva u Nikoljcu

Drvena crkva Svetog Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Nikoljcu u Bijelom Polju oskrnavljena je sinoć od nepoznatih počinilaca, obavijestili su iz Crkvene opštine Bijelo Polje, ističući da u napadima i incidentima vezanim za vjerske objekte drugih konfesija, prepoznaju isti rukopis.

"S obzirom na to da se sinoć desio verbalni napad na sveštenika u Rožajama, skrnavljenje džamije u Pljevljima i lažna dojava o oštećenju vakufske imovine u Beranama, ne možemo a da u svemu tome ne prepoznamo isti rukopis plaćenika odlazeće vlasti, jer jedino njima ovakvi postupci odgovaraju", ističe se u saopšenju Crkvene opštine.

Napadima na svetinje i objekte svih konfesija, kako dodaju, pokušavaju da izazovu razdor i nemir kod stanovništva i odbojnost međunarodne zajednice i sačuvaju sjeme mržnje koje su davno posijali i na čijim plodovima 30 godina upravljaju ovom državom.

"Podsjećamo da se radi o istom narodu i o stotinama hiljada ljudima koji su mjesecima izražavali protest protiv tzv. Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a da pritom nikog nijesu uvrijedili. Zahtijevamo od nadležnih organa da sve počinioce rečenih nedjela identifikuju i kazne po zakonu. Takođe molimo sav vjerni i bogoljubivi narod da ne podlegne provokacijama, već da posluša glas Crkve i mirno i dostojanstveno pomogne uspostavljanje nove vlasti", poručili su iz Crkvene opštine Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније