Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 09. 2020. 20:11 >> 20:14
3

REAGOVANJE

"Jasna je vizija i Crne Gore i Javnog servisa Koprivice"

Menadžment i uredništvo RTCG reagovali su na saopštenje profesora Dragana Koprivice.

Koprivica je, u ime koalicije "Za budućnost crne Gore", prethodno reagovao povodom sadržaja sinoćnjeg Dnevnika TVCG.

"Da su u Javnom servisu DPS-a svi satovi već odavno stali, građani Crne Gore imali su flagrantnu priliku da se uvjere i emitovanjem jučerašnjeg oglednog TV Dnevnika u pola osam. Pozivi bilo kome od lidera tri pobjednička bloka u Crnoj Gori da se, daleko bilo, pojave u udarnom dnevniku, i dalje su nemoguća misija", naveo je Koprivica.

On je ocijenio da je naprosto degutantno koliko Javni servis do besmisla gura pod tepih pobjedu novih snaga u oslobođenoj Crnoj Gori.

"Vrhunac karikiranja profesionalizma u Dnevniku u pola osam desio se pri čitanju pisma našeg ambasadora, uglađenog Ferhata Dinoše. Dok se pismo do u beskraj prevlačilo preko cijelog ekrana, pojašnjava on, sva Crna Gora je suze ronila, ali od smijeha, zbog čitanja pisma, iz ofa, od strane neimenovane spikerke Javnog servisa. Ganutljivim tonom, na kojem bi joj pozavidjela i sestra Batrićeva, čitala je Ferhatov lament nad Crnom Gorom, kilometarske vapaje, upućene Dritanu Abazoviću da reterira, koji je tvrđi kamen nego što su mnogi vjerovali", naveo je Koprivica.

Kako je kazao, zgradu nove Televizije, evropske, crnogorske i objektivne, koja realno prati zbivanja, treba izgraditi na drugom mjestu, "jer je ova i dalje nesmanjeno žarište pandemije svijesti propale diktature i Vođe tipa Radoja Domanovića".

"No, čini se da i u Javnom servisu dolazi do sve većeg nezadovoljstva čestitih zaposlenih, kojima je dosta ispiranja mozgova, pa je i velika selidba kadrova u RTCG, vjernom karavanu odlazećeg DPS-a, izvjesna", saopštio je Koprivica.

Reagovanje RTCG

Menadžment i uredništvo RTCG saopštili su da su upućeni pozivi svim akterima izbora za gostovanje na TVCG.

"Profesora Koprivicu je očito obeznanio talas demokratije, pa nije stigao da se informiše - Televizija Crne Gore već je uputila poziv za intervju u "prime time-u" svim čelnicima partija i koalicija koje su ušle u Parlament. Dakle, svi politički akteri imaće priliku da nadugo i naširoko objasne političku viziju budućnosti Crne Gore.

Međutim, jasno nam je kakva je vizija i Crne Gore i Javnog servisa profesora Koprivice, koji prijeteći najavljuje “veliku” i, kako kaže, “izvjesnu selidbu kadra, vjernom karavanu odlazećeg DPS-a”.

Shvatili smo da je profesor humorista smrtno ozbiljan, jer je tu viziju primijenio za zemana Slobodana Miloševića, kada je izvršena šešeljizacija Beogradskog univerziteta, a profesor Koprivica, po pozivu otečestva, zauzeo katedru, dok su ugledni beogradski profesori izbačeni na ulicu.

Zato bi najmanje on imao pravo da pominje vođu, diktaturu i Radoja Domanovića. Tim prije što ima mnogo bližih likova. Recimo, Nikšu iz njegovih “Oriđinala”, koji je uspio da izliječi Edipov kompleks, ali je na kraju ostao bez nevjeste", navodi se u reagovanju menadžmenta i uredništva RTCG.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније