Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 09. 2020. 20:15 >> 20:14
9

MINISTARSTVO KULTURE

"Osuđujemo poziv na linč Tamare Nikčević"

Ministarstvo kulture osudilo je poruke direktorice Sigurne ženske kuće u Podgorici Ljiljane Raičević o novinarki Tamari Nikčević.

Raičević je na svojoj Fejsbuk stranici objavila: "Zna li se đe će sad Tamara Nikčević? U Beograd joj nema povratka."

"U postizbornom vremenu, koje karakterišu usijane strasti, najmanje je poželjno organizovati "lov na vještice" i javno targetirati ljude kao potencijalne mete linča", navodi se u saopštenju Minsitarstva kulture.

kako su istakli, naročito zabrinjava što to čini neko ko zastupa prava žena - ko je za to koristio brojne mehanizme podrške i države i međunarodnih javnih fondova.

"Tim prije, stavovi poput izrečenih su nedopustivi, naročito jer su usmjereni protiv novinarke koja je već decenijama ostvarena u tom poslu i van granica naše države", kazali su iz Ministarstva.

Poručuju da su ksenofobija i mržnja, kao elementi koji podsjećaju na ne tako davnu prošlost, očigledno još prisutni u nastupima javno eksponiranih ličnosti.

"Umjesto da u periodu tenzija upravo one budu glas razuma - čuju se pozivi na linč. To je pojava protiv koje i dalje treba istrajavati, sve do njenog konačnog iskorjenjivanja", zaključuje se u saopštenju Ministarstva kulture.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније