Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 09. 2020. 12:19 >> 12:19

NA TEHNIČKIM FAKULTETIMA

Počela rekonstrukcija Centralne biblioteke UCG

Na Univerzitetu Crne Gore počela je rekonstrukcija čitaonice Centralne univerzitetske biblioteke u okviru zgrade tehničkih fakulteta u Podgorici.

 

U pitanju je investicija vrijedna oko 130.000 eura, kojom će se prostor postojeće čitaonice privesti namjeni u skladu sa  najsavremenijim svjetskim standardima.

"Investicijom će se riješiti problemi nastali tokom dugogodišnje eksploatacije prostora koji će se, iz sredstava Univerziteta, po prvi put renovirati od izgradnje zgrade tehničkih fakulteta, a na inciijativu rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića", navode iz UCG.

Pri tome se, kako navode, vodilo računa o potrebama osoba sa invaliditetom, te je u okviru rekonstrukcije enterijera, uz adekvatan mobilijar, kompjutersku i drugu IT opremu, predviđeno ugrađivanje i jednokrilnih senzorskih vrata sa dvostranim otvaranjem i rezervnim baterijskim napajanjem u slučaju prekida napajanja električnom energijom.

"Radovi u čitaonici podrazumijevaju potpunu rekonstrukciju cjelokupnog enterijera, nabavku novog mobilijara (stolova, stolica, polica za referensnu zbirku, legate i dr...), zamjenu bravarije i stolarije, cjelokupnih elektroinstalacija, vodoinstalacija i sistema za klimatizaciju. Sva računarska oprema biće zamijenjena novom, a osim toga implementiraće se tzv. info kios i skener A0 formata, kao dodatna IT oprema, koja će korisnicima omogućiti najoptimalnije uslove za učenje i rad", saopštio je UCG.

Osim toga, rekonstrukcija čitaonice podrazumijeva i rekonstrukciju krovne konstrukcije, bravarske, keramičarske i gipsarske, stolarske, molerske i dekorativne radove, kao i postavljanje podnih obloga i rasvjete.

"Projektom je predviđena i rekonstrukcija i opremanje kancelarijskog prostora za bibliotečko osoblje. Ugradnjom pleksiglasa između korisničkih mjesta omogučiće se individualan rad u čitaonici, koji će, u vremenu globalne pandemije, obezbijediti i optimalno poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", kazali su sa UCG.

Radovi na rekonstrukciji čitaonice Centralne univerzitetske biblioteke trebalo bi da budu završeni početkom 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније