Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

13. 09. 2020. 13:22 >> 18:29
1

KALAČ NAJAVILA

Avio linija sa Luksemburgom od 18. decembra

Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu najavio je otvaranje dugo najavljivane avio linije na relaciji Luksemburg – Crna Gora – Luksemburg, u periodu od 18. decembra do 29. marta naredne godine.

 

Presjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač, kazala je da će luksemburška nacionalna avio-kompanija "Lukser" operirati svakog ponedjeljka i petka na relaciji Luksemburg – Podgorica – Luksemburg.

"Putnike će prevoziti avion Q400 koji raspolaže sa 76 mjesta. Cijena povratne karte iznosi 149 eura, sa svim uračunatim taksama. Karte su u prodaji od ponedjeljka“, navodi se u saopštenju.

Među brojnim turističkim destinacijama, koje pokriva ta kompanija, Crna Gora je prepoznata kao jedna od značajnih, u kojoj je turizam jedna od glavnih privrednih djelatnosti.

Kalač je navela da budući da su izabrali zimski period za pokretanje prve avio linije i prvog direktnog vazdušnog povezivanja Luksemburga sa Crnom Gorom, jasno je da crnogorske planine i njihova neizmjerna prirodna ljepota nude najbolje uslove za zimski turizam.

"Međutim, ovo nije kraj, jer kompanija 'Lukser' planira da organizuje posebne sezonske letove u ljetnjem periodu, kada će operirati na relaciji Luksemburg – Tivat – Luksemburg“, dodala je Kalač.

Ona je kazala da je to finaliziranje projekta otvaranja avio linije dokaz da je Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luskemburgu ozbiljno i posvećeno pristupio toj inicijativi i u cilju bolje povezanosti sa maticom i omogućavanja bržeg dolaska iseljenika u Crnu Goru, uložio velike napore i bez ikakavih rezervi i interesa završio svoj zadatak kako mu dolikuje.

"Ta linija je naišla na brojne negativne komentare i njeno otvaranje su pojedini zloupotrijebili okarakterisavši je kao političku i predizbornu ideju“, navela je Kalač.

Ona je rekla da, uprkos brojnim napadima i negodovanjima, žele da ukažu da je otvaranje linije krajnje patriotski čin, čije odlaganje je nastupilo usljed pogoršane epidemiološke situacije i naglog porasta zaraženih Covid-om 19 u Crnoj Gori.

"Upućujemo najiskrenije želje za dobro zdravlje, mir, slogu i zajedništvo našim iseljenicima i građanima Crne Gore, a putnicima srećan put i lijep boravak u Crnoj Gori“, zaključila je Kalač.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније