Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 09. 2020. 15:19 >> 19:52
6

PROTEST GRAĐANA

I na Žabljaku ogorčeni presudom maloljetniku

Porodica, prijatelji i sugrađani Maje Šljivančanin, koja je prije dva mjeseca stradala u pomorskoj nesreci u Budvi, okupili su se na žabljačkom trgu, da iskažu nezadovoljstvo zbog presude donesene u kotorskom Osnovnom sudu, za koju kažu da je sramna, a kojom je maloljetni M.S, zbog izazivanja nesreće, osuđen na 120 sati društveno-korisnog rada i pojačan nadzor organa starateljstva.

Sa protesta je poručeno da ovakva presuda svima, a najviše porodici, nanosi još veću bol.

Okupljenima se obratio i otac poginule djevojke Isailo Šljivančanin, koji se pita zašto ćute nadležni organi, Uprava policije čiji je Maja bila dugogodišnji radnik. Zašto nema reagovanja Vrhovnog suda, na kako kaže, sramnu presudu. Šljivančanin je pozvao i Sprecijalnog državnog tužioca da preispita kompletan proces od uviđaja do same presude.

I predsjednik Opštine žabljak Veselin Vukićević, poručio je da presuda mora biti opozvana.

Podsjetimo, u pomorskoj nesreći koja se dogodila 11. jula u budvanskom akvatorujumu, stradala je Maja Šljivančanin, a njen vrerenik Vladimir Stanišić je povrijeđen. Zato je maloljetni M.S. odlukom kotorskog Osnivhnog suda osuđen na 120 sati društveno-korisnog rada i pojačan starateljski nadzor.

U obrazloženju presude, između ostalog, stoji da se nijesu stekli uslovi za kaznu maloljetnickog zatvora, jer je krivično djelo počinjeno iz nehata. Takođe maloljetni M.S. ranije nije imao problema sa Zakonom, a u obrazloženju se navodi i da nalaz vještaka pomorske struke pokazuje da je i povrijeđeni Stanišić doprinio nastanku pomorske nesreće.

Protest zbog ovakve presude donijete u Osnovnom sudu u Kotoru, juče je organizovan u Budvi.

Prilog Milice Sekulić, TVCG:

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније