Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 09. 2020. 12:31 >> 14:34
4

BELL 505

Stigao novi helikopter Vojske Crne Gore

Na vojni aerodrom "Knjaz Danilo" u Podgoricia, u pratnji našeg Bell 412, stigao je novi helikopter Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, Bell 505 Jet Ranger X.

"Riječ je o modernom vazduhoplovu, opremljenom najnovijom tehnologijom", na Tviteru Ministarstva odbrane.

Podsjećamo, ministarstvo je potpisalo sporazum sa Kanadskom komercijalnom kompanijom "CCC" o nabavci dva modela "bell 505 jet ranger X“, od kojih se jedan očekuje u utorak, a drugi početkom sljedeće godine.

Helikopter je opremljen najnovijom tehnologijom, dizajniran da bude siguran i lak za letjenje, sa brzinom od 232 km/h i sa nosivošću od 680 kg. Dizajn u prvi plan stavlja sigurnost, performanse i pristupačnost, spajajući provjerene sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim, modernim izgledom. Vazduhoplov uključuje visokotehnološki kokpit i prilagodljiv dizajn kabine, što ga čini izuzetno troškovno konkurentnim i sposobnim za sve izazove.

"Posebno su pogodni za obuku pilota, a značajno je to što će unaprijediti djelovanje Vojske Crne Gore, posebno u okviru treće misije, koja se odnosi na pomoć stanovništvu", naveli su iz resora odbrane.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније