Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 09. 2020. 14:15 >> 14:16
1

URA

Policija hitno da zaštiti aktiviste CZIP-a

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su Upravu policije da hitno reaguje i zaštiti predstavnike Centra za proučavanje ptica (CZIP) koji nedjeljama trpe pritiske, otvorene prijetnje i zastrašivanja, zbog aktivnosti na zaštiti eko sistema Crne Gore.

"Pozivamo Upravu policije (UP) da hitno reaguje i preduzme sve mjere iz svoje nadležnosti, kako bi se stalo na kraj takvom siledžijskom ponašanju. Žalosno je što jedna NVO uopšte i mora obavljati posao državnih institucija, koje godinama svojim nečinjenjem kumuju uništavanju crnogorskog ekosistema, ali je još gore da Uprava policije i tužilački organi sjede skrštenih ruku, dok se predstavnicima/ama CZIP-a nesmetano prijeti i podmeće, ne bi li odustali od časnog i sjajnog posla koji godinama uspješno obavljaju", ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA je, kao jedan do ključnih činilaca nove vlasti, pozvala Upravu policije da prekine pasivan odnos i ozbiljno se pozabavi svim dešavanjima vezanim za CZIP, jer se i za svjesno okretanje glave i nečinjenje mora odgovarati pred Ustavom i zakonima Crne Gore.

"Svi moraju biti svjesni da je Crna Gora okrenula novi list i da će se svako činjenje ili nečinjenje, koje je u suprotnosti sa Zakonom, uredno i odlučno sankcionisati. Zbog toga više nema prostora za beskonačno prebacivanje loptice odgovornosti, dok se mladi ljudi - samo zbog svog plemenitog i altruističkog rada za javni interes, na ovako bezobziran način napadaju i šikaniraju. Policija mora preduzeti najhitnije mjere kako bi zaštitila predstavnike/ce CZIP-a i kako bi im omogućila nesmetan rad, shodno pozitivnim propisima Crne Gore“, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Kako dodaju, predstavnici CZIP-a nedjeljama su meta otvorenih prijetnji, koje su rezultirale i napadom na njihovu privatnu imovinu, dok je danas protiv njih podnijeta i krivična prijava zbog toga što su "uz odobrenje Uprave policije (UP), uklonili nelegalne naprave za lov (vabilice)".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније