Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 09. 2020. 08:48 >> 10:16
5

ČESTITKE ĐUKANOVIĆA I MARKOVIĆA

Žabljak da i u programu nove Vlade bude prepoznat kao važan faktor

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Vlade Duško Marković čestitali su predsjedniku Opštine Žabljak Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima u Skupštini opštine i građanima Dan opštine Žabljak - 17. septembar.

Đukanović je kazao da je uvjeren da će Žabljak i u programu nove Vlade biti prepoznat kao važan faktor ukupnog progresa Crne Gore na putu dostizanja evropskog načina života za sve građane.

"Ljudi durmitorskog kraja oduvijek su bili dosljedni protagonisti i čuvari tradicionalnih crnogorskih vrijednosti, slobodarske tradicije i antifašističkih tekovina – temelja savremene Crne Gore, koja je važan stub regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO-a i lider u pregovorima sa Evropskom unijom", navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da je upravo na tim vrijednostima moguća dalja izgradnja građanskog, demokratskog društva, što je potvrđeno i vođenjem nedavnog izbornog procesa i odnosom prema njegovim rezultatima, kao i brže usvajanje evropskih i evroatlantskih standarda.

"Uvjeren sam da će Žabljak, uprkos posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19, zahvaljujući potencijalima i trasiranim razvojnim pravcima, biti prepoznat i u programu nove Vlade kao važan faktor ukupnog progresa Crne Gore, na putu dostizanja evropskog načina života za sve naše ljude", naveo je Đukanović.

Marković je istakao da Durmitorski kraj pored svojih prirodnih vrijednosti krasi i neraskidiva veza sa crnogorskim slobodarskim i antifašističkim tekovinama.

"Vjerujem da ćemo upravo na tim tekovinama razvijati savremenu Crnu Goru", navodi se u čestitki Markovića.

On očekuje da će investicije realizovane u mandatu ove Vlade, zajedno sa novim turističkim kapacitetima visoke kategorije čija je gradnja u toku, u kratkom roku dati novi kvalitet turističkoj ponudi Žabljaka.

"Na taj način Žabljak će zauzeti svoju poziciju razvijenog mjesta koje doprinosi daljem ekonomskom napretku Sjevera i Crne Gore u cjelini", piše u čestitki Markovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније