Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dan; Objavio: O.Z.

18. 09. 2020. 07:35   >>  07:35 6

PRODUŽENI MANDATI VEĆINI DIREKTORA

Numanoviću direktorska fotelja u Hitnoj

Ministar zdravlja Kenan Hrapović imenovao je Suada Numanovića za direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMPCG), potvrdila je za Dan pomoćnik ministra Vesna Miranović.

Numanović je bio dosadašnji poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje i bivši ministar rada i socijalnog staranja.

Numanović je postavljen na tu funkciju nakon što Zavod za hitnu medicinsku pomoć 10 dana nije imao upravu, pošto je bivši direktor Saša Stefanović napustio ustanovu jer mu je istekao mandat.

Protiv kandidati Numanoviću bili su hirurg Urgentnog centra Vesna Mitrić Lakušić i ljekar iz Plava Sabahudin Pupović.

Zaposleni su se žalili da je ustanova, pored Stefanovića, ostala i bez pomoćnika direktora i medicinskog direktora, zbog čega nije bilo od govornog lica koje bi zavelo dokumenta i ovjerilo odmore i dnevnice.

Miranović je kazala za Dan da su direktorima ostalih ustanova produženi mandati nakon sprovedenog konkursa i da je sve urađeno po zakonu.

"Niko ne može biti imenovan za pozicije direktora zdravstvenih ustanova bez raspisivanja konkursa. Sve je sprovedeno u skladu sa zakonom i produženi su mandati direktorima", navodi Miranović.

Hrapović je odmah nakon izbora produžio mandate većini direktora 24 ustanove, nakon što su svi bili u v.d. stanju do okončanja izbora.

Direktori beranske i nikšićke bolnice Budimir Dabetić i Ilija Ašanin dobili su četvrti mandat, kao članovi DPS-a, jer se na tim pozici jima nalaze od 2008. godine. Novi mandati su im omogućeni izmjenom Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kojim im se brišu prethodni mandati.

Prema saznanjima Dana, ministarstvo je raspisalo konkurs i za izbor novog direktora Zdravstvene apotekarske ustanove Montefarm, nakon što je istekao mandat Radomanu Dragašu.

Prema ranijim tvrdnjama jednog broja ljekara, ustanove su prethodnih mjeseci nezakonito funkcionisale, jer su bile u v.d. stanju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније