Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 09. 2020. 18:41   >>  18:53 2

DRUŠTVO CG NOVINARA

"Ubijanje slobode novinara i prije preuzimanja vlasti"

Jedno od osnovnih predizbornih, tada opozicionih obećanja bilo je "obezbijediti slobodu za sve medije". Prvo što se čini, i prije zvaničnog preuzimanja vlasti je upravo "ubijanje" te slobode, navodi se u saopštenju Društva crnogorskih novinara.

 

Oni ističu da se ostrašćeno reaguje, uz podnošenje krivične prijave na mišljenje o izborima i aktuelnom političkom trenutku, uglednog analitičara Ranka Đonovića, uz traženje zabrane za "Dnevne novine" koje su tekst objavile.

"Da ne govorimo o "medijskom terorizmu" nad novinarkom Javnog servisa Duškom Pejović, koja je profesionalno tražila odgovore na poznata "važna pitanja" što je doživljeno kao "diranje u svježe rane", navode u saopštenju. 

Na drugoj strani pak, kako smatraju u Društvu crnogorskih novinara, za određene portale i druge medije koji, kako kažu, podugo siju "sramne laži i mržnju" omogućena je potpuna sloboda i podrska, navode u saopštenju.

Kako navode, promjena vlasti je demokratski proces, ali primjena različitih kriterija u odnosu na javnu riječ, je ne samo nekorektno ponašanje, već očito najava "žestokog obračuna" i pored obećanja da ,"revanšizma" neće biti, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније